Joel Lundqvists fina hyllning till Lasse Granqvist

Efter den aktiva karriären sadlade Joel Lundqvist om till expert i TV4 Play.
Nu hyllar han sin kollega Lasse Granqvist, som han håller allra högst.
Skönt att få vägledning av dom bästa i branschen”, skriver han på Instagram.

Han slog igenom i Frölunda tillsammans med tvillingbrorsan Henrik, sedan bar det av till Nordamerika för ett litet äventyr med Dallas Stars. Efter bara tre år vände Joel Lundqvist, 42, hem igen för att spela ytterligare 14 säsonger med Frölunda. Han är starkt förknippad med klubben och det är inte för inte som han kallas ”Kaptenernas kapten” inom SHL-hockeyn.

Hyllar Lasse med bild

Efter säsongen 2022/2023 var det slut på det roliga. Joel Lundqvist meddelade att han skulle avsluta sin framgångsrika karriär som gett honom fyra SM-guld och fyra CHL-titlar med FHC och hela tre VM-guld med Tre Kronor.

Bara några månader efter avskedet från svenska högstaligan gjorde Joel sin comeback – som tv-expert i TV4 Play. Han har nu redan hunnit kommentera en hel säsong och nu är det dags igen.

Under torsdagskvällen var Joel Lundqvist i tjänst i Gävle (för matchen Brynäs-Leksand) tillsammans med en riktigt rutinerad räv, Lasse Granqvist, 56. Han är ansedd att vara en av Sveriges bästa sportkommentatorer. Det håller Joel med om.

LÄS MER: Oväntade kritiken mot Joel Lundqvist som ny TV4-expert – märkliga detaljen i bilden väcker nu starka reaktioner

Åke Unger förra veckan i Malmö, Lasse Granqvist ikväll här i Gävle. Skönt att få vägledning av dom bästa i branschen!”, skriver han på Instagram.

Alla håller med Joel Lundqvist

Han får medhåll från många följare. Lasse har ju, precis som Joel, en stor fanbase. Många håller Granqvist som den främste inom sitt skrå.

Kung Lasse!”, kommenterar en person.
Två kungar”, skriver en annan.
De bästa!”, tycker någon.
Dream team”, konstaterar en fjärde.

LÄS MER: Joel Lundqvists ärliga ord om Roger Rönnbergs sista år i SHL

Visst älskar vi alla Lasse Granqvist, han är en sann legendar när det kommer till sportbevakning. Man älskar att se och höra honom i sändningarna.

Har du en annan favoritkommentator? Skriv gärna en kommentar och berätta vem du föredrar. Dela och gilla-markera artikeln också.