Jätteryktet: Leksand jagar förre SHL-stjärnan Joe Cannata

Leksand har fått målvaktsproblem.
Mantas Armalis tvingas vara borta på obestämd tid.
Nu har Leksand kastat sig ut på målvaktsjakt och siktar in sig på en tidigare SHL-stjärna.

I veckan meddelade Leksand att deras förstemålvakt Mantas Armalis är borta på obestämd tid. Vilket innebär att klubben bara har den mer orutinerade Jakob Hellsten att tillgå mellan stolparna.

Leksand är på jakt

Till den senaste SHL-matchen plockade man in junioren Marcus Gidlöf för att stötta upp. Men nu ger sig Leksand ut på målvaktsjakt för att hitta ett mer etablerat namn som kan hjälpa till när Armalis är borta på grund av skada.

LÄS MER: Peter Forsberg erkänner nu vad han egentligen tycker om Niklas Wikegård

Klubbens general manager Thomas Johansson har fått uppgiften att se sig om efter en ny målvakt. Nu uppges man ha ställt in siktet på en tidigare SHL-stjärna i Joe Cannata, rapporterar Hockeynews.

Förre SHL-stjärnan

34-årige amerikanen har tidigare spelat för både Björklöven och Oskarshamn och gjort stor succé inom svensk hockey. Just nu är han klubblös efter att ha lämnat tyska klubben Löwen Frankfurt.

LÄS MER: Roger Rönnberg kritiseras för sitt beslut om Frölundatalangen

Leksand är intresserade av Cannata främst på grund av att han kan både SHL och landet efter fyra säsonger i svensk hockey. Omställningen skulle därför inte bli för stor och ett etablerat målvaktsnamn skulle behövas till Dalarna.

Vad tycker du om det här nyförvärvet till Leksand? Dela artikeln och säg din åsikt!

 

Läs mer om...