Jonna Sundling tvingad att sitta i styrelsen sambons firma

En ny, intensiv säsong i skidspåren väntar för Jonna Sundling.
Nu avslöjar hon att hon har ett annat uppdrag vid sidan av idrotten.
– Jag blev ditsatt av min egen sambo, säger hon till Expressen.

Hon har kommit att bli en av världens bästa skidåkare de senaste åren. På de tre senaste åren har hon plockat hela sju(!) medaljer från OS och VM, dessutom har hon vunnit de tre senaste sprintgulden i de mästerskapen. Jonna Sundling, 29, är redo för en ny säsong.

Känslorna inför VM

Det är en speciell säsong att vänta. VM går av stapeln i Trondheim i månadsskiftet februari-mars nästa år. Många åkare kommer att hoppa över en del tävlingar för att kunna ladda helt och hållet inför mästerskapet. Så även för Jonna Sundling. Planen är att åka de inledande tre världscuptävlingarna innan jul, sedan stå över Tour de Ski.

– Det är kanske ingen skräll, men saker och ting kan ju ändras. Jag vill tävla mycket men har inte bestämt hur jag gör veckorna innan VM, säger hon till Expressen.

Hon skulle egentligen vilja åka alla distanser på VM, men har insett att det skulle kräva väldigt mycket av henne. Både fysiskt och psykiskt. I stället kan fokus komma att ligga på sprinten, sprintstafetten och 10 kilometer. Det är inte helt bestämt ännu.

LÄS MER: Jonna Sundling överraskar nu alla med miljonchock – här är svenska landslagsstjärnans nya jobb: ”Trodde det var bluff”

Jonna Sundlings uppdrag

Hennes framgångar de senaste åren har givetvis resulterat i en del stålar. Förra året gjorde hennes eget företag ett resultat på drygt 6 miljoner, varav 3 miljoner i ren vinst.

Hon är även involverad i ett annat företag. Sundling avslöjar att hon sedan förra sommaren har ett lite oväntat sidoprojekt som inte alls har med skidåkning att göra. Hon sitter nämligen suppleant i styrelsen för en juristfirma i Östersund, där hon bor tillsammans med sin pojkvän Anton Olofsson.

– Jag blev ditsatt av min egen sambo. Han är delägare och skrev dit mig. Men jag vet inte riktigt vad jag skulle kunna göra där, om jag skulle kunna rädda det om det händer något, säger hon.

LÄS MER: Svenska skidstjärnornas tuffa beslut inför vintern väcker reaktioner – flera väljer att nobba rekordtidigt: ”Lägg ned det”

Hon säger att hon inte alls har några ambitioner att syssla med juridik, i alla fall inte inom den närmsta tiden. Framöver kan det kanske bli aktuellt.

– Inte i dagsläget. Nu trivs jag väldigt bra med skidåkningen. Men vi får se, det kanske händer något med mig senare i livet!

Lycka till med den nya säsongen, Jonna! Vi är många som håller våra tummar för att du får ett fint och framgångsrikt år.

Spännande med ditt lilla sidoprojekt, som du även delar med din sambo.