Nannskog vill inte jämföra Maximilian Ibrahimovic med Zlatan

Har man Zlatan Ibrahimovic som pappa får man infinna sig i att folk kommer att jämföra dig med honom. Det har äldsta sonen Maximilian fått känna på.
SVT-experten Daniel Nannskog tycker att det är ett taskigt beteende från medierna – men faller samtidigt i samma fälla.
– Det är jäkligt orättvist att jämföra honom med Zlatan. Även om det är hans son. Men där är likheter, säger han i SVT.

Maximilian Ibrahimovic, 18, har debuterat i det svenska U18-landslaget. Han fick spela för hemlandet på ett läger i Spanien. Det var första gången som Zlatan Ibrahimovics son fick möta den samlade presskåren och tala ut om sitt liv.

”Hatade fotboll”

Det är givet att man hamnar i blickfånget om man har en så känd pappa som han har. Precis som Zlatan gjorde under sista delen av karriären så huserar Maximilian nu i AC Milan – fast i deras ungdomslag som spelar i Serie C.

Under landslagslägret fick han flera frågor från pressen om hur det varit att växa upp med Sveriges genom tiderna bästa fotbollsspelare som pappa.

– Jag hatade fotboll till jag var elva och tyckte det var det värsta som fanns.  Jag hatade bara det. Allting var fel, jag blev alltid jämförd med min farsa så det blev bara fel. Sedan hittade jag kärleken till sporten. När jag blev tolv började jag verkligen gilla att spela, sa han till Expressen.

LÄS MER: Maximilian Ibrahimovic öppnar upp om pappa Zlatan Ibrahimovic

Daniel Nannskogs ord om Maximilian

Det har under årens lopp varit svårt för 18-åringen att undkomma alla jämförelser med sin far. Om sanningen ska fram är de ändå hyfsat lika rent spelmässigt, och de är båda anfallare som älskar att göra mål. Men det är ändå hårt att förvänta sig för mycket av Maximilian, även om det står Ibrahimovic på hans matchtröja.

SVT:s fotbollsexpert Daniel Nannskog tycker inte att media ska jämföra honom med hans pappa – men märker snart att det är svårt att låta bli.

– Det är också lite samma rörelsemönster. Nu ska vi komma ihåg att Zlatan var en extrem talang. Det är jäkligt orättvist att jämföra honom med Zlatan. Även om det är hans son. Men där är likheter. Balansen. Han har en bra teknik också, tycker jag, Maximilian. Men som sagt, Zlatans teknik var det ju nästan bara han som kunde ha. Den där sköna touchen och tekniken och dribblingarna. Man kan inte jämföra så, men han har en touch utav det, säger han i SVT och fortsätter:

– Det är klart att det kan accelerera också och bli ännu mer. Så en touch av Zlatan, definitivt.

LÄS MER: Maximilian Ibrahimovic dribblar upp Zlatan Ibrahimovic på läktaren

Klart att man vill att det ska gå bra för Maximilian Ibrahimovic, men just nu ska vi nog inte ta ut någonting i förskott eller ha för höga förväntningar på grabben. Han är inte Zlatan.

Kul att han fått debutera för U18-landslaget i alla fall. Grattis till det! Lycka till i fortsättningen.