Victor Olofsson fick besök av dottern Vera nere vid rinken

Victor Olofsson gjorde två mål i NHL-debuten för sin nya klubb Vegas Golden Knights.
Men det är inte bara han som trivs med livet i Nevada – även hans dotter Vera verkar älska det.
Det syns inte minst på en ny Instagram-bild där hon hälsar på sin pappa på jobbet.

29-årige Victor Olofsson från Örnsköldsvik har fått en pangstart på tiden i Las Vegas. Efter flytten från Buffalo Sabres till Vegas Golden Knights har han hunnit spela tre NHL-matcher. I den första matchen (8-4-segern mot Colorado Avalanche) stod han för två av hemmalagets mål.

Flyttat från Buffalo

Han gjorde åtskilliga SHL-matcher för både Modo och Frölunda innan han bytte Sverige mot USA. Sista säsongen i Göteborg var en succé, då Olofsson gjorde 43 poäng på 50 matcher. Tuffare blev det när han kom till Buffalo Sabres organisation. Där fick han bara ett par chanser innan han skickades ner i AHL.

När han sedan visade att han kunde prestera på den nivån fick han en ny chans i Buffalo – och som han tog den. Under de fem kommande åren gjorde han 178 poäng på 308 matcher. Men sedan behövdes en nytändning. Den har han nu fått i Las Vegas, där både Victor och hans familj verkar trivas fint.

LÄS MER: Finsk hockey i sorg: Janne Puhakka har hittats död – blev 29 år

– Det var skönt att få en sådan start och göra mål direkt i första matchen. Det underlättar, särskilt när man kommer in i ett nytt lag på det här viset, sa han till Sportbladet efter premiärsegern.

– Jag är överhuvudtaget väldigt glad över att vara här. Jag behövde en nystart i karriären och känner att jag hamnat i ett lag där jag får en bra roll, fortsatte han.

”Träffa pappa på jobbet”

I lagets senaste match (3-1 mot Anaheim Ducks) hade Victor Olofsson bästa möjliga sällskap inne i T-Mobile Arena. Hans sambo Taylor Mattfolk, 23, och deras dotter Vera, 1, stod nere vid rinken inför matchen och passade även på att hälsa på Victor innan nedsläpp.

I dag fick vi träffa pappa på jobbet”, skriver Taylor Mattfolk i en Instagram-story.

Victor Olofsson med sin dotter
Foto: Instagram/@taylormattfolk

Bilden på lilla, söta Vera som följer med sin pappa Victor under en jobbdag kan verkligen få vilken hårding som helst att mjukna upp. När hon lägger sin hand mot plexiglaset för att få ”vidröra” pappas ansikte är det många hockeyälskare som smälter.

LÄS MER: Rasmus Andersson bjöd på oerhört vacker soloshow i NHL i natt

Vilken fin bild! Sånt här blir man alltid glad av att se. Härlig start för Victor Olofsson i Vegas – kul att höra att du trivs.

 

Läs mer om...