Modos kris växer efter sjätte raka förlusten

Modo spräckte målnollan på bortaplan, men det hjälpte föga.
Brynäs vann med 5–2 och SHL-jumbon har nu sex raka förluster.
– Det är många matcher kvar. Det finns mycket tid att vända på det här. Vi kan inte bara falla ihop och dö, säger lagkaptenen David Rundblad.

Efter närmare 150 minuter – runt tre och en halv match – av ishockey utanför Örnsköldsvik fick Modo till slut fira säsongens första bortamål i SHL. I mitten av den andra perioden reducerade Johan Södergren till 1–2 borta mot Brynäs och mindre än en minut senare satte Måns Carlsson 2–2-pucken.

Första bortamålen

Sedan var det slut på det roliga för SHL-jumbon. Innan perioden var över gav Anton Rödin Brynäs ledningen och 4.37 in på den tredje akten utökade Bobby Trivigno till 4–2. I slutskedet tog Modo ut målvakten Olle Eriksson Ek, men jakten på en reducering slutade med att Oskar Lindblom kunde sätta sitt andra mål för kvällen i tom bur.

Förlusten var Modos sjätte raka och den sjunde totalt i årets SHL. Laget är jumbo med blott fem poäng på sju spelade matcher. På de sex senaste matcherna har Modo 4–23 i målskillnad.

– Vi gör fortfarande en hel del bra där ute, men sedan är det ju uppenbarligen saker vi måste fixa till. Vi måste börja vinna matcher, säger David Rundblad till TV4 Play.

– Det är många matcher kvar. Det finns mycket tid att vända på det här. Vi kan inte bara falla ihop och dö, fortsätter han.

För Brynäs var det tredje raka segern, varv två under ordinarie tid. Nykomlingen från Gävle står på 15 poäng och är tabellsjua efter nio spelade matcher.

Det ser riktigt mörkt ut för Modo just nu, men det är tur att säsongen är lång och att den nyligen har börjat. Läget hinner ändra sig.

Vilka tror du vinner SHL i år? Skriv gärna en kommentar och motivera ditt val. Dela och gilla-markera artikeln.