Hugo Larsson riktar ny kritik mot Jon Dahl Tomasson

Hugo Larsson fick en plats i Jon Dahl Tomassons landslagstrupp även denna gång – trots konflikten som uppstod under den senaste samlingen.
Speltiden var däremot begränsad för den 20-årige mittfältaren, som återigen valde att tala ut om sin besvikelse.

– Att acceptera en sådan sak är inte jättelätt när man kämpat hela sitt liv för att komma hit och känner att man förtjänar att spela, säger han till Sportbladet.

Det var den stora snackisen inför förbundskaptenen Jon Dahl Tomassons presskonferens där han presenterade truppen som skulle möta Slovakien och Estland i Nations League i oktober. Skulle Hugo Larsson verkligen vara med? Det visade sig att de båda hade rökt fredspipa, för skåningen var alltjämt med på listan över svenska landslagsspelare.

Vännernas framgång

Tyvärr blev även denna samling lite av en besvikelse för den 20-årige mittfältaren, som numera gör succé i Bundesliga-laget Eintracht Frankfurt. Mot Slovakien fick han bara en dryg halvtimme på planen, då han ersatte målskytten Yasin Ayari efter 62 minuter. Mot Estland byttes han in i matchminut 83.

Han är tydlig med att han är väldigt glad att bästa vännerna från MFF-tiden, numera konkurrenterna, Sebastian Nanasi och Hugo Bolin fick göra två mål respektive debutera för Blågult. Men för egen del var det inte optimalt eftersom de opererar på samma ytor på fotbollsplanen. Efter matchen fick han frågan om han tycker att läget är hopplöst just nu.

– Hopplöst vill jag väl inte säga. Det är bara att fortsätta kämpa. Någonstans har han väl gjort det tydligt att han gillar de andra. Jag ska göra allt i min makt för att vända på det. Det är klart att de gör en jättebra match, jag säger inget om det, men någonstans är vi alla här för att spela. Det är vad det är, jag ska tillbaka till Tyskland och fortsätta göra det så bra som möjligt, säger Larsson till Sportbladet.

LÄS MER I DENNA KRÖNIKA: Jon Dahl Tomassons agerande mot Hugo Larsson ger oss hopp

Han berättar att han rensat luften med dansken och att de haft ett möte där de kollat på klipp och diskuterat hans roll i landslaget. Vad de sa vill han hålla mellan dem, vilket i sig är en liten gliring till Jon Dahl Tomasson.

”Blev större än vad det var”

Hugo Larsson är fortfarande märkbart frustrerad att han inte får spela mer i landslaget. Han tycker själv att han redan är en etablerad och mogen fotbollsspelare som inte ska behöva ”växa in” i laget, vilket förbundskaptenen verkar vilja.

– Nej, vi kommer alla hit med stort självförtroende. Som jag sa i början på samlingen: jag kom hit från den bästa månaden i min karriär och så fick jag inte spela mer. Det är Jon som tar ut laget och det får man acceptera. Men klart att det är trist och att acceptera en sådan sak är inte jättelätt när man kämpat hela sitt liv för att komma hit och känner att man förtjänar att spela. Där är jag inte riktigt än, säger han.

LÄS MER: Hugo Larsson bryter tystnaden om bråket med Jon Dahl Tomasson

Samtidigt vill han inte ha en ny konflikt med sin tränare, då han tycker att det inte gynnade någon senast. Det stal onödigt mycket fokus.

– Det blev större än vad det var inåt, men någonstans var det ändå stort och ni pratade om det hela tiden. Så nu är väl det lite över och det kan vara rätt skönt. Nu ska det bli extra skönt att komma tillbaka till klubblaget och spela fotboll igen. Jag vet att jag är en duktig fotbollspelare och gör det otroligt bra i en av de bästa ligorna i världen, säger han.

Vi förstår dig att du är besviken, Hugo. Just nu finns det faktiskt många unga, spännande fotbollsspelare som vi vill se i landslaget. Jon Dahl Tomasson har det säkert kämpigt att ta ut sina elvor.

Vem/vilka vill du se på ett svenskt mittfält? Dela gärna med dig av din åsikt på Sportbibelns Facebook-sida.