Truls Möregårdh svarar på Zlatan Ibrahimovics utmaning

När Zlatan Ibrahimovic bjuder in till duell antar man utmaningen.
Så tänkte Sveriges nye stjärnskott Truls Möregårdh, som såg sin chans när det före detta fotbollsproffset visade upp sina pingisfärdigheter på Instagram.

Jag är redo”, svarar Truls.

För bara ett par veckor sedan fick vi se hur stavhoppsfenomenet Armand Duplantis spöade norske häcklöparen Karsten Warholm i ett hundrameterslopp. Kanske var det starten för en våg av spännande dueller inom sportvärlden, med idrottare som suddar ut gränserna och utmanar varandra i helt nya grenar?

Zlatans utmaning

Nyligen öppnade allas vår Zlatan Ibrahimovic, 43, för just en sådan holmgång. På Instagram syns den väldige svensken spela pingis i någon form av industri- eller lagerlokal. I klippet ser man hur fotbollsproffset – som numera agerar rådgivare för styrelsen i sin gamla klubb AC Milan – tar emot flera pingisbollar som kommer studsande mot honom. I ärlighetens namn slår han bort en hel del också, det är inte bara rena träffar.

Utmana mig”, skriver Ibrahimovic i textraden till videon.

Vad som fått honom att bli så pingisfrälst på sistone är svårt att svara på. Kanske är det tack vare den Truls-hysteri som rådde i augusti då 22-årige skåningen Truls Möregårdh plockade hem två OS-silvermedaljer från Paris?

LÄS MER: Zlatan Ibrahimovic hånas av John Terry efter kaxiga orden

Truls kaxiga svar

Det är nära på 100 000 personer som har gilla-markerat Zlatans pingisvideo – många har även kommenterat hans teknik och spelsinne med en något mindre boll än han är van vid.

Det finns även en person som verkar vara riktigt sugen på att gå en runda mot ”Ibra”. Det är ingen mindre än just OS-hjälten Truls Möregårdh. Han om någon kan hantera Zlatans kaxighet och ge honom en redig match. Helt ärligt skulle 22-åringen såklart sopa banan med 43-åringen, vilket skulle vara intressant med tanke på att Zlatan inte är van att bli offentligt förnedrad.

LÄS MER: J-O Waldners fantastiska hyllning till Truls Möregårdh

Jag är redo”, skriver Truls och tackar därmed ja till fotbollsfantastens förfrågan.

Kommentaren har fått mer än 1 000 gilla-markeringar, så det är fler än Möregårdh själv som vill att fighten ska bli av. Det återstår att se vad signor Ibrahimovic svarar på Truls replik.

Nu håller vi verkligen alla tummar för att det blir en superduell mellan Zlatan och Truls i framtiden. ”Ibra” kan ju inte backa undan nu.

Vilken annan stjärnduell skulle ni vilja se framöver? Kommentera gärna!