Linus Ullmark hyllas för beteendet framför sina barn

Linus Ullmark har flyttat till Ottawa Senators.
Så fort hans fyraårsavtal var påskrivet ville han fira med sina två barn – och bjuda på glass.
Nu hyllas han på Instagram för sitt beundransvärda beteende.

Säsongen 2022/2023 var svenske Linus Ullmark, 31, världens bästa hockeymålvakt. Då belönades nämligen Boston Bruins-keepern med Vezina Trophy, priset som går till NHL:s bästa burväktare. Han är också en av endast 15 målvakter genom historien att göra mål i en NHL-match, den förste från Sverige – den andre svensken någonsin var Filip Gustavsson för Minnesota Wild tidigare i veckan.

Familjens fina stund

Det blev däremot bara tre säsonger i Boston innan han i somras flyttade till Ottawa Senators. När kontraktet skulle skrivas på var hans familj på plats för att bevittna det stora ögonblicket. Hans fru Moa (tidigare Wikman) och parets barn Harry och Lily syntes fira pappa på Senators Instagram, då klubben filmade händelsen.

– Pappa, vi ska gå och köpa glass!, säger dottern Lily i klippet när allting är påskrivet och klart.

– Om ni lyssnade sa mamma att ni skulle få glass? Okej, jag är bara glad att hon inte sa att ni skulle få pizza eller nått sånt… för jag vill också ha glass, svarar då pappa Linus Ullmark glatt och kramar om sina barn kärleksfullt.

LÄS MER: NHL-målvakten Filip Gustavsson gjorde mål i natt – se historiska bedriften här

– Tror ni att jag kan… att jag har pengar att betala glassen? Måste jag köpa den? Va? Så mamma satte dit mig?, säger han sedan innan han tackar alla som närvarade under pressträffen.

Får kärlek av fansen

Linus Ullmark har verkligen hyllats för sitt varma bemötande mot sina barn. Han visar hur en pappa ska vara med sina älskade ungar. Nu har mängder av supportrar kommenterat Ottawa Senators klipp på Instagram.

Vilken härlig snubbe”, skriver en person.
Min kärlek för den här spelaren vet inga gränser”, skriver en annan.
Ullmark: Alla tiders pappa”, skriver en tredje.
Kan någon be lillkillen att inte krama honom så hårt. Vi behöver honom FRISK och inte helt mosad”, kommenterar någon lite skämtsamt.

Kanske har Ullmarks underbara föräldrastil någonting att göra med hans egen pappa och tonåren i Ångermanland? Då hände nämligen någonting traumatiskt för Linus Ullmark och hans familj. Någonting som kom att påverka hur han såg på sin egen far, som han älskade så mycket.

”Funderade på att sluta”

Linus Ullmarks egen pappa Jan-Olof dog i januari 2021, då han bara var 63 år gammal. Efter att han fått en stroke många år tidigare tvingades pappan sluta arbeta och i stället började han dricka. 2014/2015, Ullmarks sista säsong i Modo, var alkoholismen som värst – då höll Linus på att ge upp sin karriär för han blev så illa berörd.

– Jag visste inte vad jag skulle göra. Jag funderade på att sluta. Jag var väldigt nära att sluta och bara flytta hem. Då kom jag i kontakt med en psykiater som verkligen hjälpte mig att ta mig igenom det, arbeta igenom alla mina känslor, har han berättat för Sportbladet.

LÄS MER: Chris Abbott har bestämt sig att lämna jobbet som sportchef i HV71

När han sedermera flyttade till USA tvingades pappan och resten av familjen klara sig själva hemma i Lugnvik, sydväst om Örnsköldsvik. Några år senare gick han alltså bort. Då hade Linus byggt upp ett nytt liv på andra sidan Atlanten.

– Jag kan inte säga säkert när han slutade. Slutade han? Jag vet inte. Jag var inte hemma så mycket. Jag har två barn. Sådana saker kan jag bara spekulera om i mitt huvud. Jag försöker skydda mig själv och säga att han höll på att återhämta sig hela vägen till han gick bort. Det är vad jag lever med. Det är min sanning, men han var aldrig fientlig eller något mot mig eller någon av oss vad jag vet, har han sagt.

Det här är så fint agerat av Linus Ullmark. Kärleken till hans barn lyser igenom och han strålar verkligen ikapp med dem när de säger att de ska köpa glass.

Så ska en pappa vara mot sina barn, sådan respekt och kärlek är härligt att se.