Malmö FF:s stenhårda agerande mot Zlatan Ibrahimovic berör

Relationen mellan Malmö FF och Zlatan Ibrahimovic är ansträngd.
Nu kommer nästa nådastöt för Zlatans arv i sin gamla fotbollsklubb.
MFF har valt att radera bort ”Ibra” från klubbens hemmaarena.

Det var i Malmö FF som Zlatan Ibrahimovic fick sitt stora genombrott som ung anfallare. Han fick chansen i MFF:s A-lag och tog hela Allsvenskan med storm, för att sedan lämna som tidernas dyraste försäljning inom svensk fotboll.

Zlatan i Malmö

Men relationen mellan ”Ibra” och hans gamla fotbollsklubb har på senare år varit rejält ansträngd. Trots att han är en av Malmös största spelare genom tiderna är Zlatan numera illa omtyckt bland de ljusblåa supportrarna.

Allt grundar sig i det beslut som Zlatan tog 2019 när han gick in som delägare i allsvenska rivalen Hammarby. Ett agerande som väckte enorm ilska i Malmö och som ledde till att hans egen staty blev vandaliserad och sönderslagen.

Malmö FF agerar

Nu kommer nästa besked i den frostiga relationen då Malmö FF raderar bort Zlatan från hemmaarenan Eleda stadion. Den så kallade ”Zlatanlogen” har nämligen försvunnit helt.

LÄS MER: Oväntade kritiken mot Jon Dahl Tomasson efter Sveriges drömstart

I många år har den allsvenska storklubben haft tre stora loger på hemmaarenan, som man har döpt efter klubbens största ikoner. Inte bara Zlatan, utan även Bosse Larsson och Markus Rosenberg har förärats med en loge uppkallad efter sig.

Raderar ”Ibra”

Men nu är bara Larsson och Rosenbergs loger kvar, medan Zlatans loge har delats upp på tre mindre loger och namnet har försvunnit helt.
– Den är uppdelad i tre små loger och därmed så finns den inte längre. Vi har gjort det för att vi sett att efterfrågan är så mycket större på loger för tolv personer, säger klubbens vd Niclas Carlnén till Expressen.

LÄS MER: Zlatan Ibrahimovic hånas av tidigare rivalen efter de kaxiga orden

På frågan om någon av de mindre logerna kunde ha behållit Zlatans namn, svarar klubbchefen så här:
– Det är möjligt, men vi har inte några namn på någon av smålogerna. De är bara numrerade.

Niclas Carlnén ser inte det här beslutet som något agg mot Zlatan Ibrahimovic och hans relation till MFF.
– Jag vidhåller det jag sagt tidigare, att Zlatan är en viktig del av Malmö FF:s historia. Den här förändringen sker för att det finns ett annat behov av hur loger används, säger han till kvällstidningen.

Förtjänar Zlatan mer respekt i Malmö? Dela artikeln och säg din åsikt!