Truls Möregårdh är rädd för att misslyckas efter OS-succén

Truls Möregårdh gjorde succé i sommarens OS och plockade dubbla medaljer.
22-åringen är däremot otroligt medveten om att raset kommer att komma förr eller senare.

– Jag är rädd att den här dalen neråt ska komma, säger han till SVT Sport.

Två silvermedaljer i sitt första OS var det inte många som förväntade sig när det kom till Truls Möregårdh, 22. Knappt ens han själv. Men hur följer man upp ett sånt succémästerskap egentligen? Det är en tanke som han har haft nu ett tag.

Efter sin otroliga framgång i de olympiska spelen har Truls blivit en stor förebild i Sverige, både för de yngre och äldre. Han har lyckats återskapa en svensk pingisfeber som bara fanns då J-O Waldner, Mikael Appelgren och Jörgen Persson var som bäst för flera decennier sedan.

– Jag är den svenska spelaren i landslaget som bor i Sverige och som spelar pingis i Sverige, och det tycker jag är väldigt kul att få den uppskattningen av svenska folket. Jag tror att de tycker jag är väldigt kul att jag är väldigt nära. Jag tror att man har en nära koppling till mig på något sätt, för jag går runt här i Malmö där jag bor och går runt mycket överallt i Sverige och visar upp mig. Jag tror att det har en väldigt stor del i det, säger Truls till SVT Sport.

LÄS MER: Truls Möregårdh bröt mot dopningsreglerna

Han älskar att han lyckats bli så pass populär på kort tid hemma i Sverige, men samtidigt befarar han redan nu att allting kommer bli mycket värre framöver när formdippen väl kommer och intresset svalnar.

– Jag är rädd att den här dalen neråt ska komma, för det är den här berömda dalen att när man är på toppen så ramlar man helt plötsligt ner. Den vill jag inte ska komma på ett bra tag så jag ska försöka hålla borta den. Jag vill inte att den ska komma. Jag mår väldigt bra just nu. Allt flyter på och min pingis har varit bra efter OS med, säger han.

Hoppas kunna hantera motgångarna

Samtidigt hoppas han att när allt väl ”raserar”, som han säger, så kommer han att kunna hantera motgångarna på ett bra sätt och inte få panik.

– Jag hoppas, även när den dalen kommer – för jag vet att jag bara är människa och kommer förlora matcher – att jag inte kommer att lägga den pressen på mig själv längre. Efter ett så fantastiskt OS hoppas jag att jag kan leva och gå vidare när sånt händer, säger han.

Truls Möregårdh missade faktiskt chansen att ta medalj av ädlaste valör under helgen då han blev utslagen i EM-semifinalen mot fransmannen Alexis Lebrun. Truls blev faktiskt krossad med 0-4 i set. Han fick nöja sig med en bronsmedalj. Även i dubbelfinalen blev det förlust för Truls och Anton Källberg då de förlorade med 0-3 mot de franska bröderna Alexis och Felix Lebrun.

LÄS MER: OS-hjälten Truls Möregårdh vädrar sin hårda kritik inom bordtennis

Kämpa Truls, vi älskar dig och stöttar dig framöver. Du behöver inte gå runt och känna oro och rädsla. Ta det bara lugnt så kommer det gå bra för dig.

 

Läs mer om...