Sebastian Samuelssons dotter Elsa har döpts i kyrkan

I maj blev skidskytten Sebastian Samuelsson pappa för första gången. Tillsammans med sambon Linnéa har han dottern Elsa.
Nu har familjen tagit ett nytt stort steg i familjelivet, som Samuelsson delat med sig av på Instagram.

Under OS i sydkoreanska Pyeongchang 2018 blev han ”Silver-Sebbe” med hela det svenska folket. Sebastian Samuelsson, 27, tog ett silver i jaktstarten, vilket var överraskande då han fortfarande räknades som junior. Några dagar senare var han också med i det svenska stafettlag som chockade alla och tog guld.

Dottern kom i våras

Sedan dess har Samuelsson varit ett stort namn i världscupssammanhang. Han har tagit 14 individuella pallplatser och 14 i lag när det kommer till världscupen i skidskytte. Dessutom har han elva VM-medaljer, utöver sina två OS-medaljer.

I samband med VM i tjeckiska Nové Město förra vintern kom 27-åringen med de glädjande nyheterna att han och flickvännen Linnéa Karlsson skulle bli föräldrar för första gången. I maj föddes deras dotter Elsa.

– Jag tror att det finns både positiva och … andra saker som är mer utmaningar. Men jag tror det kommer ge väldigt mycket energi, sa Samuelsson till TT innan dottern anlände.

LÄS MER: Sebastian Samuelsson öppnar om nya livet vid sidan av skidskyttekarriären – erkänner nu: ”Jag saknar det”

Han har själv en klar bild över hur han vill bli som förälder. Det är framför allt en viss egenskap som han håller extra viktig.

– En rättvis pappa. Jag har en avslappnad approach, har han sagt.

Nya steget som förälder

Nu har Elsa hunnit bli fem månader gammal. I en ny bild från helgen som gick visar pappa Sebastian Samuelsson stolt upp dottern – han och Linnéa hade bjudit in till dop i Frösö kyrka utanför Östersund där de bor.

Idag hade vi dop för Elsa”, skriver han på Instagram.

Folk tycker att den lilla tjejen är en riktig sötnos som ligger i sin vita klänning i pappas famn.

LÄS MER: Jätteilska mot stora förändring i världscupen för skidskytte – nu tvingas Sebastian Samuelsson agera: ”Är ett dålig argument”

Lycka till i livet lilla Elsa!”, kommenterar en följare.
Så fina ni är alla 3. Speciellt lilla Elsa”, skriver en annan.
Grattis till er fina lilla trio”, skriver en tredje.
Grattis Elsa! Vad roligt! Ni är en så fin liten familj!”, skriver en fjärde.

Stort grattis till Sebastian och familjen. Ni är så fina och ser ut att ha det riktigt bra tillsammans. Njut av all er tid tillsammans.