Armand Duplantis oväntade stöd till NBA-svensken Pelle Larsson

I somras skrev Pelle Larsson svensk NBA-historia då både han och Bobi Klintman draftades i första rundan.
23-åringen har haft en bra första tid i Miami Heat, vilket inte har gått obemärkt förbi.

– Duplantis grattade, det var schysst av honom, berättar Larsson för SVT Sport.

Under årens lopp har bara fem svenskar draftats till NBA. Jonas Jerebko (39:e, 2009), Jeffery Taylor (31:a, 2012) och Marcus Eriksson (50:e, 2015) var pionjärerna. Aldrig tidigare har två svenskar draftats under samma år. Fram till i juni, då både Pelle Larsson, 23, och Bobi Klintman, 21, gick i andra rundan.

”Mondo” skickade hälsning

Nu har det gått fyra månader sedan Pelle Larsson fick sitt drömbesked att han skulle åka till Miami för att testa att spela för Miami Heat. Försäsongen har gått väldigt bra och under natten mot fredag drar ligaspelet igång. Orlando Magic är premiärmotståndare.

– Jag känner mig trygg. Vi har tränat ganska hårt, så det känns bra. Sedan får vi se hur mycket speltid det blir, säger han till SVT Sport.

När beskedet kom att Nacka-killen skulle få chansen i världens största och bästa basketliga var det givetvis många som hörde av sig och gratulerade till det stora steget. Det var framför allt ett namn som stack ut.

LÄS MER: Armand Duplantis ärliga ord om könsbilden som alla pratar om

– Familj och vänner, det betyder jättemycket att få deras stöd såklart. Men sen är det väl andra idrottare som kanske inte haft koll på en som kanske nu har det. Armand Duplantis grattade, det var schysst av honom. Jag vet att han var väldigt busy, för det var runt OS. Det var ju schysst av honom att ta den tiden och gratta, säger Pelle Larsson.

Hyllade Elliot Cadeau

Duplantis, som växt upp i USA med amerikansk pappa och svensk mamma, följer givetvis NBA. Han har tidigare hyllat svenska baskettalangen Elliot Cadeau, 20, som nu gjort sin debut för Sveriges A-landslag. Duplantis passade på att hylla sitt nya hemland och skrev till Cadeau – som också växt upp i och bor i USA – också skulle välkomnas av Sverige.

– Han kallade mig ”en nya svensk ’goat’” (greatest of all time), den bästa genom tiderna, berättade Elliot Cadeau när han gästade Carina Bergfeldts talkshow förra året.

– Det var fantastiskt, han är en stor inspiration för mig och jag vill vara som honom, i min sport. Jag vill göra det som han har gjort, så det var jättekul att någon som honom hörde av sig till mig. Trots att han inte behövde höra av sig till mig, han behövde inte följa mig. Men han gjorde det, så det var toppen, sa han.

LÄS MER: Svenska duon Bobi Klintman och Pelle Larsson historiska i natt – båda draftades till NBA

Lycka till med den nya säsongen Pelle Larsson. Hoppas att du får speltid i Miami och att du gör bra ifrån dig.

Kul med stödet från Armand Duplantis. Alltid skönt att höra att man har backning från andra svenska idrottspersoner.