Linn Svahn sätter ned foten ordentligt och totalvägrar inför skid-VM

Linn Svahn är ett av de största affischnamnen inför skid-VM.
Men nu gör svenskan många skidintresserade besvikna.
Svahn sätter nämligen ned foten och vägrar totalt.

Senaste åren har varit tuffa för Linn Svahn som fått övervinna enorma smärtor och skadeproblem. I över två långa år var hon drabbad av axelproblem och först den senaste säsongen kunde hon få visa sin stora potential igen.

Svahns storsuccé

Svahn vann sitt första världscuplopp på över 1 000 dagar under senaste säsongens Tour de Ski och växlade sedan upp under vårkanten. Svenska sprintstjärnan radade upp segrar och lyckades vinna den totala sprintcupen, samt komma tvåa i den totala världscupställningen förra säsongen.

LÄS MER: Frida Karlsson säger ifrån efter mardrömmen i Norge: ”Så tragiskt”

Inför den kommande skidsäsongen så har hon ställt in siktet på skid-VM. Svahn har ännu inte lyckats bärga en enda mästerskapsmedalj som senioråkare och drömmer om att hänga något runt sin hals.

Vägrar i skid-VM

Senaste säsongen imponerade Linn Svahn inte bara i sprintlopp utan även på längre distanser. Till skid-VM väntar ett historiskt lopp med femmilen för damerna för första gången i VM-sammanhang, men svenska 24-åringen sätter nu ned foten ordentligt.
– Jag tycker inte att den är intressant alls. Inte för mig, säger hon till Expressen och slår bort alla försök för att bli övertalad till att åka fem mil.
– Nej, jag är inte alls sugen.

LÄS MER: Vinterstudions nya besked om Stina Nilsson glädjer alla svenskar

Istället är det främst två lopp som Svahn har siktat in sig på under skid-VM.
– Individuellt har jag siktat in mig på två distanser, om allt går vägen. Sprint är den ena och så är jag sugen på skiathlon, säger hon i intervjun och hoppas även kunna komma med i stafettlagen.
– Man kör inte en sprintstafett om man inte är etta, tvåa eller trea i sprinten. Jag vill köra stafetterna men det är tydligt att de som är i form är de som får åka.

Linn Svahn vill heller inte åka 20 kilometer klassiskt och framförallt inte femmilen i fristil.
– Det är den distans som jag aldrig skulle vilja köra någonsin, säger hon till kvällstidningen.
– Kanske någon gång för utmaningens skull. Men det är motsatsen till det jag vill bli bra på. Jag vill inte köra en femmil bara för att. För att stå sig bra där måste man nischa sig åt det hållet. Precis som man måste göra åt andra hållet för att stå sig bra i sprint.

Visst ser man fram emot att få följa Linn Svahn i skid-VM? Dela artikeln och säg din åsikt!