Alvar Myhlbacks ärofyllda belöning efter stora genombrottet

Alvar Myhlback ses som svensk skidsports stora framtid.
Senaste säsongen fick 18-åringen sitt stora genombrott.
Nu belönas stortalangen inför den första säsongen som senior.

Det finns så stora förhoppningar på unge Alvar Myhlback. Bara 18 år gammal är han en av världens mest lovande skidåkare och den senaste säsongen blev hans stora genombrott.

Myhlbacks succé

Myhlback har haft ögonen på sig i flera år och i fjol fick han visa sin fulla potential. Jättetalangen skrev svensk idrottshistoria i Vasaloppet med en mycket imponerande tredjeplats, han vann dubbla JVM-guld och gjorde tidig debut på världscupen.

LÄS MER: Linn Svahn sätter ned foten ordentligt och totalvägrar inför skid-VM

Nu har han bestämt sig för att satsa helhjärtat på traditionell längdåkning efter att ha tävlat mycket i långlopp. Inför den kommande säsongen, som blir hans allra första som senioråkare, är det stora målet skid-VM 2025 i Trondheim.

Alvar blir belönad

Nu belönas 18-åringen efter det fina genombrottet den gångna vintern. Alvar Myhlback har tilldelats det ärofyllda stipendiet från fonden ”Hjärtat slår för skidor och snowboard” av Svenska skidförbundet.
– Det känns både fint och betydelsefullt att få ta del av det här stipendiet. Hjärtat slår lite extra stolt då skid- och snowboardsverige tror på mig och stöttar min satsning. Stort tack, säger Alvar, som tillhör Bjursås IK, i ett pressmeddelande.

LÄS MER: Vinterstudions nya besked om Stina Nilsson glädjer alla svenskar

Fonden har verkat i över 50 år och delar årligen ut stipendiet på 15 000 kronor till lovande skid- och snowboardåkare i Sverige, för ändamålet att motivera till fortsatt träning och utveckling. Stipendiet delas vartannat år ut till tjejer respektive killar och nomineringarna görs av ledare i föreningarna inom Svenska skidförbundet.

Liam Liljenborg, alpint, Rickard Nyström, backhoppning, Victor Knudsen, freeski, Elis Moberg, puckel, Frej Linnes, snowboard, Måns Abersten, skicross, och Vile Noaksson, telemark, är de andra skidåkarna som fått ta emot stipendiet i år.

Visst ser man fram emot att få se Alvar Myhlback i vinter? Dela artikeln och säg din åsikt!