Robin Kovacs rasar mot Skellefteå-spelarnas beteende

Det blev förlust för Linköping hemma mot Skellefteå.
Efter straffläggningen berättade LHC-stjärnan Robin Kovacs om allt skitsnack han fått höra av motståndarna nere på isen.
– När det går över gränsen då är det fegt, säger han till Sportbladet.

Det var en jämn historia som publiken inne på Saab Arena i Linköping fick bevittna i går, då LHC tog emot fjolårsvinnarna Skellefteå AIK. Bortalaget hade en 3-2-ledning till slutet på matchen, men med nio sekunder kvar kom Christoffer Ehns kvittering. Matchen avgjordes på straffar där gästerna ändå var starkast.

Ogillar beteendet

Efter matchen var det en förbannad Robin Kovacs, 27, som mötte medierna. Det hade varit mycket heta känslor nere på isen och motståndarna hade gett sig på honom både fysiskt och psykiskt.

– Det är kul tycker jag. Det är roligt när det hettar till. Sedan ska det ligga på en bra nivå. Man ska inte hålla på och gå över gränsen när man pratar. Jag har inga problem med trashank. Men när det går över gränsen då är det fegt. Det tycker jag att det gjorde. Jag vet inte vad jag ska säga, man får hålla det på en bra nivå. Det är i stridens hetta och jag har också sagt dåliga saker på isen. Man får hålla det inom ramarna. När det blir sådana övergrepp är det något man ska stå för, säger han till Sportbladet.

Även om han ledsnade lite på motståndarnas beteende i den här matchen medger han att de flesta spelarna i alla lag är likadana.

LÄS MER: Lars Lindberg överraskar alla med sina fina färdigheter på isen

– Det är generellt, inte bara den här matchen. Det är i stort. Jag är inte den som gnäller. Det är mycket man får höra match efter match. Man får hålla det på en bra nivå, säger han.

”Jag kommer inte backa”

I framtiden vill Kovacs se och höra mindre personliga påhopp på isarna i SHL-arenorna runtom i Sverige. Han tycker att det är onödigt och att det bara finns negativa sidor med det.

– Jag kan bara tala för mig själv, hålla det på en bra nivå och ligga inom gränsen. Men när det blir personligt så kommer jag inte backa, jag tar steget framåt. Det kommer jag alltid göra, säger han.

Under matchen stod Robin Kovacs för en assist och en missad straff i straffläggningen. Linköping ligger på nionde plats i tabellen medan Skellefteå – som inför LHC-matchen förlorat tre raka – placerar sig på andra plats.

LÄS MER: Roger Rönnbergs sköna reaktion på berömmet från Olli Jokinen

Visst ska det vara hårt och tufft att spela i SHL, men det måste ändå finnas en gräns ingen spelare får passera. Snacket på isen måste vara på en rimlig nivå. Man kan faktiskt inte säga precis vad som helst.

Vad tänker du om SHL-säsongen så här långt? Någonting som sticker ut? Skriv gärna en kommentar.