Truls Möregårdh erkänner sin favoritsport vid sidan av bordtennis

Han skapade svensk idrottshistoria under sommar-OS.
Nyligen bärgade Truls Möregårdh dubbla EM-medaljer.
Nu erkänner pingishjälten vilken som är hans favoritsport.

Det var en ren fröjd att få följa Truls Möregårdh och hans framfart under sommar-OS. 22-åringen skapade total pingisfeber i hela landet på sin väg fram till dubbla OS-finaler.

Möregårdhs succé

Möregårdh spelade om guldmedaljen i både singel och lagspel men fick nöja sig med dubbla OS-silver. Han hyllades ändå som en av de största hjältarna under OS i Paris.

LÄS MER: OS-hjälten Truls Möregårdh vädrar sin hårda kritik inom bordtennis

Succén har fortsatt sedan dess för blågula favoriten Truls. Nyligen bärgade han både EM-silver och EM-brons i Österrike och utökade sin fina medaljsamling i så ung ålder.

Truls favoritsport

Truls Möregårdh har länge varit en stortalang inom bordtennis och det är så fint att få se honom leva ut sin fulla potential som en av världens bästa spelare. Det märks att han verkligen älskar sin sport, men nu avslöjas även ett annat intresse.

LÄS MER: Truls Möregårdh bröt mot dopningsreglerna

Svenske bordtennisstjärnan avslöjar nämligen sin favoritsport, vid sidan av pingisen.
– Det är framförallt basket just nu. Jag kollar sjukt mycket NBA, berättar han för Radiosporten.
– När jag tog mina OS-silver så ville jag fira på ett speciellt sätt. Och det var att se OS-finalen i basket mellan Frankrike och USA – och det lyckades jag med. Ett av mina coolaste ögonblick i livet att få se alla storstjärnor och se hur de lirade. Jag tycker att sporten är så otroligt cool, den är så fysisk och det är så svårt. Det hade jag velat testa!

Men sedan erkänner Möregårdh att han varken har längden för det eller är särskilt bra på basket.
– Jag hade fått vara ”point guard” och satt trea efter trea. Jag har testat några gånger men är helt värdelös. Jag lovar att jag ska utvecklas på det, säger han i intervjun.

Visst har Truls Möregårdh blivit en riktig favorit? Dela artikeln och säg din åsikt!