Erling Haalands konstmål jämförs med Zlatan Ibrahimovics klassiker

Zlatan Ibrahimovics 1-1-mål mot Italien i EM 2004 är en ruggig klassiker.
Nu har norrmannen Erling Braut Haaland upprepat konststycket.
– Det är arrogant att ens försöka, om jag ska vara ärlig, säger Sky Sports Laura Hunter.

Vi minns nog alla Zlatan Ibrahimovics makalösa klack i slutet av rysaren mot Italien i EM 2004. En på tok för lång Kim Källström-hörna som studsar fram och tillbaka i offensivt straffområde innan Zlatan till slut lyckas göra ett magnifikt avstamp och klacka bollen i en otrolig båge över både Gianluigi Buffon och Christian Vieri som försökte nicka undan den på mållinjen. Drömmål! Aldrig trodde vi att vi skulle få se någonting liknande.

Målet en kopia på Zlatans

Under onsdagens Champions League-match mellan Manchester City och Sparta Prag (5-0) gjorde norrmannen Erling Braut Haaland ett mål som påminde väldigt mycket om Zlatans klack. Han mötte ett inlägg, som egentligen kom lite bakom honom, med en hoppklack som studsade in i mål på ett riktigt elegant sätt.

Tankarna gick helt klart till den där sena kvällen på Estádio do Dragão
i Portugal, den 18 juni 2004. Visst var det rätt likt Zlatans mål? Avgör själva, se målet i spelaren nedanför.

Efter matchen hyllades Haaland för sitt otroliga mål. Folk från hela världen häpnade över hur han kunde få in bollen från det där avståndet, med den vinkeln och kraften i avslutet.

– På instinkt! Är det vad du kallar teknik? Inte helt säker. Det är arrogant att ens försöka, om jag ska vara ärlig, kommenterade Sky Sports Laura Hunter.

Det finns en svensk som log i kväll när han såg det norska målet”, skrev tv-profilen Jan Aage Fjørtoft på X.

LÄS MER: Malmö FF:s stenhårda agerande mot Zlatan Ibrahimovic berör

”Ibrahimovic-klass på det där”

Även här i Sverige fick Haaland mycket uppmärksamhet för sitt mål som kom till på Ibrahimovic-manér. Viaplays kommentator Robert Tennisberg var lyrisk.

– Det är makalöst vackert av Haaland. Det är Ibrahimovic-klass på det där. Om man skulle göra en sammanställning av de läckraste avsluten i turneringens historia så kommer det vara med, var så säkra, säger han.

En annan som var helt chockad över hur snyggt målet var var Haalands lagkamrat i City, Phil Foden. Engelsmannen gjorde själv ett riktigt fint ledningsmål för City redan i den tredje minuten, men det var inte i närheten av norrmannens om man ser till estetik och akrobatik.

LÄS MER: Truls Möregårdh svarar på Zlatan Ibrahimovics utmaning

– Jag fattar inte hur han bär sig åt. Hade jag gjort likadant hade jag sträckt ljumsken. Men han är en utomjording. Ingen annan kan göra som han, säger Foden efter matchen.

Vilket otroligt mål! Det tycker nog alla. Vad tror ni Zlatan tycker om konststycket? Skriv gärna en kommentar.