Truls Möregårdh ställs mot Alexis Lebrun direkt efter EM

Alexis Lebrun slog ut Truls Möregårdh i EM-singeln, sedan vann han och brorsan Felix mot svenskarna i dubbelfinalen.
Nu kan Truls Möregårdh få sin revansch direkt. Han möter nämligen Alexis i en turnering i Frankrike.

När Felix Lebrun, 18, kastade sitt racket i ren ilska och frustration efter att ha blivit utslagen i singelturneringen i bordtennis-EM förra helgen var det många som blev förvånade att han inte diskades även i dubbelfinalen. Han fick ju nämligen ett rött kort. Hade han fått lämna mästerskapet hade Sverige vunnit EM-guld på walk over.

Svenska kritiken mot beslutet

Nu var det inte så det blev. I stället bedömdes Felix Lebrun få spela finalen ihop med sin bror Alexis Lebrun, 21, och de besegrade Truls Möregårdh, 22, och Anton Källberg, 27, med 3-0 i set i finalen. Det var många som var besvikna på att fransmännen ens fick lov att spela matchen.

– Jag pratade med överdomaren som motiverade på det sättet att han blir diskvalificerad från singelturneringen helt och hållet. Kommer inte stå med, inte få några rankingpoäng eller någonting men kommer få spela vidare i dubbelturneringen då. De menar på att det är olika klasser då och hänvisar till att han är diskad i en klass men okej i en annan klass. Det här beslutet är unikt på något sätt. Det har aldrig hänt innan. Jag har aldrig varit med om det innan, sa experten Ulf Tickan Carlsson till Radiosporten.

LÄS MER: Svenska kritiken efter att Lebrun fick spela EM-final i pingis

Bara ett par dagar senare visar det sig att Truls Möregårdh får chans på revansch mot Alexis Lebrun – som ju dessutom slog ut svensken i semifinalen i EM-singeln. De möts i andra omgången av världstourtävlingen i Montpellier.

Tillbaka i Frankrike

Truls är tillbaka i Frankrike för första gången sedan han bärgade två silvermedaljer under OS i Paris. Han älskar att vara tillbaka i landet där han skrev historia så sent som i somras.

– Jag är tacksam för stödet från publiken ikväll. Jag älskar Frankrike och har bara bra saker att säga om landet. Det var kul att vara tillbaka, säger han enligt SVT Sport.

LÄS MER: Truls Möregårdh erkänner sin favoritsport vid sidan av bordtennis

Det som gör det extra klurigt för honom i matchen mot Alexis Lebrun är att turneringen spelas i Lebrun-brödernas hemstad, Montpellier. Svensken får alltså räkna med att det kommer höras på läktaren vem som är favorit i matchen.

– Jag kommer nog att ha några emot mig nästa match, men det blir kul ändå, säger Truls.

Kämpa Truls! Vi vet att du har förmågan och skickligheten som krävs för att vinna mot Alexis Lebrun. Vi är många som tror på dig och stöttar dig.