Henrik Lundqvist tillbaka på isen igen efter NHL-karriären

Henrik Lundqvist tvingades avsluta sin NHL-karriär sommaren 2021.
Nu har svensken lagt upp ett klipp på hur han tränar på is igen. Det har fått många att spekulera huruvida han skulle kunna spela igen.

Vi saknar kungen. Vilken legendar”, skriver en användare på X.

Efter ett par fina år i Frölunda valde Henrik Lundqvist, 42, att testa på ett äventyr i Nordamerika. Han blev då den förste svenske målvakten som gått rakt in i ett NHL-lag utan att behöva ta omvägen via något farmarlag. Med åren kom han att bli en av ligans bästa målvakter och han är för evigt ihågkommen som en klubblegendar i New York Rangers.

Takterna sitter i

Tragiskt nog tvingades ”Henke” att avsluta sin karriär sommaren 2021 – då han släppts av Rangers och precis flyttat till Washington Capitals – efter att ha drabbats av hjärtproblem. Det visade sig att han hade ett medfött hjärtfel som gjorde så klaffarna inte klarade att hålla bort blodet från att åka tillbaka in i hjärtat. Sommaren 2021 tvingades han operera hjärtat.

Sedan dess har Henrik Lundqvist agerat expert i New York Rangers egna tv-kanal och han har synts i olika sammanhang i media. Han bor kvar i New York med frun Therese Andersson och deras två döttrar Juli och Charlise.

LÄS MER: Henrik Lundqvist erkänner fula attacken mot en lagkompis

Nu har den tidigare OS-guldmedaljören och Tre Kronor-ikonen lagt ut ett klipp på när han kliver på isen igen iförd full målvaktsmundering. Han visade att han fortfarande är en riktigt vass keeper när han räddade friläge efter friläge. Takterna sitt i.

Henrik Lundqvist är tillbaka på isen och ser riktigt bra ut (men för att vara ärlig, när gör han inte det?)”, skriver Bleacher Report på X och länkar ”Henkes” klipp från Instagram.

Vill ha tillbaka honom på isen

Det verkar vara många som drömmer om en comeback för ”Kung Henrik” i NHL. I kommentarerna under klippet är det många som spekulerar i hur pass bra han skulle ha varit om han fick chansen i världens bästa hockeyliga igen.

Hank skulle fortfarande vara bättre än hälften av ligans målvakter”, skriver en person.
Kanske Hank kan vara vår tredjemålvakt om vi behöver”, skriver en annan.
Snälla New York Rangers, jag ber er!”, vädjar en tredje.
Ser fortfarande ut som att han har en eller två matcher i sig. Riktigt synd att hans karriär slutade på det sättet, han förtjänade att sluta på eget initiativ”, kommenterar någon.

LÄS MER: Henrik Lundqvists oväntade avslöjande – har börjat med en helt ny sport efter hockeykarriären: ”Jag älskar det”

Det är säkerligen många som hade velat se Henrik Lundqvist i NHL igen. Tyvärr lär det inte hända.

Hade du velat se ”Henke” på isen igen? Kommentera gärna på Sportbladets Facebook-sida!

 

Läs mer om...