Mats Sundin hyllar Luleås framfart i SHL

Mats Sundin är starkt förknippad med Djurgården.
Nu avslöjar han att han nu för tiden även gillar ett annat svenskt lag, som huserar i SHL.
– De ser ut att ha något bra på gång, säger han i Norran.

Han var med och vann TV-pucken för Stockholm 1986 och flyttade sedermera från Sollentuna HC via Nacka HK till Djurgårdens IF. Mats Sundin, 53, kom att bli en stor ikon i klubben, trots att han inte spelade mer än 54 matcher fördelat på två säsonger. 1989/1990 vann han SM-guld och drog sen till Nordamerika. Men han kom tillbaka och gjorde några matcher under lockouten 1994/1995.

SHL-laget som ”Sudden” gillar

Trots att ”Sudden” har en stark koppling till Djurgården och fortfarande följer laget i sitt hjärta finns det en annan svensk klubb just nu som han gillar. Det avslöjar han i en intervju med lokaltidningen Norran.

Hans mamma Gunilla, 80, är född och uppvuxen i byn Kainulasjärvi, utanför Pajala, i Norrbotten. Under hela barndomen, och även senare i livet, har Mats Sundin varit mycket uppe i Norrland och levt naturliv med fiske och jakt. Han älskar sin mammas hemby och han tar med sin fru Josephine och de tre barnen Bonnie, Nathanael och Julian så ofta han kan. De har en egen stuga där uppe.

– Jag var uppe för ett par veckor sedan på älgjakt och hela min familj, med fru och barn, var där i julas och påskas. Påsken är min favorittid då man kan åka skidor och skoter, ljuset är tillbaka och det är mycket snö, säger ”Sudden” i Norran.

LÄS MER: Mats Sundin fick en chock när han först spelade med Börje Salming

Spelarna han gillar mest

Trots att det är drygt 19 mil ner till Luleå är det ändå den närmaste stora staden. Det är också därför Sundin har lite extra koll på Luleå HF. Det är en klubb som han tycker gör det mesta rätt just nu. De leder också SHL-tabellen i skrivande stund.

– Luleå ser ut att ha något bra på gång. De verkar ha en bra hockeykultur med trogna fans. Det är kul att se, säger han och avslöjar även vilka hans favoritspelare i laget är:

Linus Omark. Han har jag lite koll på, han är duktig. Och Joel Lassinantti. En bra målvakt kommer man långt med.

LÄS MER: Challe Berglund höll på att ruinera Mats Sundin i Toronto

Spännande att Mats Sundin har ett gott öga till Luleå och stadens hockeylag. De är riktigt bra för tillfället.

Vilket lag tycker du bäst om i SHL? Skriv gärna en kommentar och berätta. Dela och gilla-markera artikeln.