Glenn Hyséns favoritlag i England är egentligen inte Liverpool

Det finns två klubbar man förknippar Glenn Hysén med.
IFK Göteborg är den ena och engelska Liverpool den andra.
Men nu avslöjas det att Hyséns favoritlag i England egentligen är ett annat lag.

Nuförtiden ser man mest Glenn Hysén som en rolig gubbe från Göteborg som drar fräcka ordvitsar. Men en gång i tiden var han en av världens bästa mittbackar i fotboll.

Hysén i Tipsextra

Hysén har skrivit svensk fotbollshistoria på många olika sätt. Han blev den allra första att få sex getingar(!) i Expressen och han var en av hjältarna som bragdvann Uefacupen med IFK Göteborg.

LÄS MER: Bomben: Glenn Hysén lämnar hemstaden Göteborg – och flyttar hit istället

1989 skrev han på för engelska storklubben Liverpool och klassiska Anfield blev hans nya hemmaplan. Kort senare blev Glenn Hysén den allra första svensken att spela populära tv-programmet ”Tipsextra”.
”Hans Liverpool besegrade Manchester City borta med 4–1 och dundrade vidare mot ligasegern under Glenns första säsong i det klassiska laget. Året var 1989 och våren som följde blev Glenn förste svensk att vinna engelska ligan”, skriver författarna Daniel Björklund och David Stark i den nysläppta boken ”1X2 – Stryktipset och resan mot 13 rätt” (Pug Förlag).

Okända favoritlaget

Glenn var bara tio år gammal när Tipsextra började visas i svensk tv och han blev redan då förälskad i den engelska fotbollen.
”Hela grejen med engelska ligan, med Tipsextra och allt det där, det är att ingen jävel ligger ner och gnäller och filmar. Det är rejäla tag och det är hjärta när de spelar. Det är väl det som är hela den engelska fotbollskulturen, för mig i alla fall. Den mentaliteten som finns där”, säger Hysén i nya boken om Stryktipset.

LÄS MER: Liverpoolfansen buar ut målvaktslegendaren efter agerandet mot pojken

Än i dag håller Hysén Liverpool varmt om hjärtat och det är hans favoritlag tillsammans med IFK Göteborg. Men vad många inte vet är att svenske legendaren egentligen hade ett helt annat hjärtelag som liten.

Glenn höll nämligen på Chelsea från början, det var efter en skolresa till London.
”Oklart om han berättade det för ikonen Kenny Dalglish, som är en av anledningarna till Liverpools starka fäste i Sverige och den som värvade Glenn till klubben. I hård konkurrens med Manchester United”, skriver Björklund och Stark i ”1X2 – Stryktipset och resan mot 13 rätt”.

Vad är din ärliga åsikt om Glenn Hysén egentligen? Dela artikeln och säg din åsikt!