Anders Blomquist ger nu sin stenhårda dom om Frida Karlsson

På fredagen kom mardrömsbeskedet för Frida Karlsson.
Nu ger SVT-experten Anders Blomquist sin hårda dom.
– Jag tror inte att hon kommer nå sin fulla potential, säger han till tv-kanalen.

Det blir kallare för varje dag och vintern närmar sig med stormsteg. Med det kryper skidsäsongen bara närmare och närmare.

Karlssons mardröm

Men på fredagen kom beskedet som ingen ville höra. Frida Karlsson gick själv ut och meddelade att hon är skadad och tvingas dra sig ur det kommande landslagslägret.

LÄS MER: Frida Karlsson gör oss alla besvikna – hon har inte lärt sig någonting

Svenska skidstjärnan har drabbats av en överbelastning i de mjuka delarna av vänsterfoten. Därför måste hon lägga om hela planeringen inför den kommande längdsäsongen.

Stora oron för Frida

SVT-experten Anders Blomquist ger nu sin hårda dom om Frida Karlsson efter det tuffa bakslaget.
– Jag tror inte att hon kommer nå sin fulla potential den här säsongen, säger han till SVT.
– Eftersom hon varit skadad under en längre period så tror jag inte att hon kan se fördelarna. Det som är bra är att hon underhåller syreupptagningen och hjärtverksamheten, men den lokala träningen ut i musklerna och teknikträningen kan hon inte göra, det kommer drabba henne.

LÄS MER: Stina Nilsson visar upp läskiga bilden och får svenskarna att häpna

Karlsson är ännu inte redo att gå på snöträning och det kommer att bli konsekvenser för hennes insatser under vintern. Blomquist är nu orolig för den kommande VM-säsongen och när hon egentligen kan gå för fullt igen.
– Det beror lite på hur förberedelserna har varit. Det finns ingen definitiv gräns men det är klart skidåkningen kommer att påverka hur snabbt hon kan nå sin toppform. Men tiden börjar bli lite knapp ändå för henne. I alla fall till första delen av världscupen, säger han i intervjun.

Det finns en risk att skid-VM i mars kan bli förstört av det här.
– Jag tror att hon är orolig, säger skidexperten Anders Blomquist till tv-kanalen.
– Om hon får bukt med problemen och kan börja åka skidor ganska snart kommer hon inte påverkas särskilt mycket. Men blir det långvarigt så början av säsongen vara i fara och även VM.

Vad tycker du om tuffa beskedet för Frida Karlsson? Dela artikeln och säg din åsikt!