Djurgårdens Victor Eklund har flera SHL-klubbar efter sig

Hans pappa är en hyllad Djurgårdsikon och hans bror gör succé i NHL.
Snart är det dags för Victor Eklund att ta nästa kliv – nästa säsong kommer han enligt Expressen att spela i SHL, där flera klubbar jagar 18-åringen.

Han har haft ett riktigt fint genombrott i hockeyallsvenskan under hösten och har dragit till sig intresse från flera stora klubbar i SHL. Många är eniga om att Victor Eklund, 18, kommer att få chansen i NHL framöver. Frågan är bara var Djurgårdsspelaren tar vägen nästa säsong?

Kan gå till rival

Victor Eklund har gjort sju mål och fyra assist på tolv matcher för Djurgården i hockeyallsvenskan hittills. Mot Björklöven gjorde han tre mål och fick mycket beröm. Han har redan visat att han behärskar spelet i Sveriges näst högsta division. I väntan på att han ska pröva vingarna i Nordamerika – han väntas gå tidigt i sommarens draft – så kan det bli aktuellt med ett byte till en SHL-klubb.

Enligt Expressen kommer Eklund förlänga med Djurgården under säsongen, men om de inte lyckas ta klivet upp till SHL kan en flytt från huvudstaden komma att bli av. Precis som flera av klubbens tidigare talanger (Jonathan Lekkerimäki, Noah Östlund, Liam Öhgren, Wiktor Nilsson) kan han bli tvingad att ta sig till SHL genom att lämna sin hjärteklubb.

LÄS MER: Lars Lindberg överraskar alla med sina fina färdigheter på isen

En av klubbarna som är intresserade av Eklund är Frölunda. Robert Ohlsson, nu i Skellefteå, tar över klubben efter Roger Rönnberg och han har ett förflutet i Djurgården. Han har bland annat tränat Victors äldre bror William som nu är i NHL med San José Sharks. Ohlsson har också en god relation till Victors pappa Christian ”Fimpen” Eklund som är en legendar inom klubben.

NHL-intresset är starkt

Det är inte bara Frölunda som är intresserade av 18-åringen inför nästa säsong. Enligt Expressens uppgifter cirkulerar flera klubbar runt honom och är beredda att hugga beroende på hur det går för Djurgården i hockeyallsvenskan.

Framöver kommer han, med all säkerhet, få chansen i NHL. Där är scouterna redan medvetna om vilken talang han besitter.

– Victor spelade mot seniorer hockeyallsvenskan förra säsongen, och han visade att han var fantastiskt bra på många områden. Men framför allt gillade jag hans attityd och han vilja att göra mål, säger Jukka-Pekka Vuorinen, som är chef för NHL:s European Scouting, till ligans hemsida.

LÄS MER: Niklas Wikegårds kritik mot förbundet efter AIK-förlusten

– Jag tänker inte för mycket på det. Jag skulle mycket hellre bara vilja följa med när allting tar fart, men visst skulle det vara kul att bli draftad. Det är ju en ganska stor grej, tänker jag. Jag minns när min bror draftades. Det var under pandemin med covid-19, så draften var inte på en arena. Vi satt hemma och tittade på TV-sändningen från draften, berättar Victor och fortsätter:

– Jag satt bredvid William (när San Jose Sharks valde honom som sjunde spelare i NHL-draften 2021). Efter att han blivit draftad, så reste vi oss upp båda två och vi kramade varandra. Det var ett ögonblick jag aldrig kommer att glömma.

Det blir spännande att se var Victor Eklund hamnar nästa säsong, om det blir i Djurgården eller i någon annan klubb i SHL. Fortsättning följer!

Vilken spelare i hockeyallsvenskan har imponerat mest på dig hittills i år? Skriv gärna en kommentar på Facebook.