Niklas Wikegård ger nytt besked om varför Linus Klasen saknas

Djurgården har tre nya matcher i veckan.
Då fortsätter Linus Klasen att vara petad i laget.
Nu ger sportchefen Niklas Wikegård nytt besked om stjärnan.

Förra veckan blev det en stor snackis när Djurgårdens stjärnspelare Linus Klasen petades ur laget. 38-åringen har hittills levererat tio poäng på tio matcher i inledningen av HockeyAllsvenskan men fick stå åt sidan både mot Mora och Björklöven förra veckan.

Besked om Klasen

På måndagens träning fanns Klasen heller inte med och komma att missa veckans tre matcher för Djurgården. Anledningen är att Dif-stjärnan behöver träna upp sina fysiska värden och får därför träna extra istället för att spela mot Nybro, Tingsryd och Vimmerby.

LÄS MER: Djurgårdens Victor Eklund har flera SHL-klubbar efter sig

Nu ger sportchefen Niklas Wikegård nytt besked om hela situationen kring Linus Klasen.
– Jag tycker inte att det är några hemligheter. Linus är en extremt duktig hockeyspelare. Ska vi ha mest nytta av den typen av spelare måste han vara i bra form. Och jag räknar med att han kommer att vara i bra form. Jag räknar med att vi kommer att ha ruggig nytta av Linus framöver, säger Wikegård till sajten Hockeynews.

Wikegård avslöjar

Wikegård erkänner att beslutet togs av hela den sportsliga ledningen och att det nu är ”helt upp till honom själv” när Klasen återvända till matchspel igen.
– Hela gänget. Allihopa. Vi känner att vi kan få ut mycket mer av Sveriges kanske skickligaste hockeyspelare, säger sportchefen i intervjun.
– Han har ett track record både i Sverige och Schweiz att göra poäng och är extremt skicklig i fem mot fyra. Men vi vill att han ska vara bra i mer grejer än bara i fem mot fyra.

LÄS MER: Krislaget HV71 förstärker med nyförvärv från Kanada

Niklas Wikegård slår fast att det bara handlar om de fysiska värdena och att hela situationen runt Klasen har blivit uppförstorad.
– Lång historia kort. Linus har varit suverän i fem mot fyra-spelet i viktiga delar. Djurgården känner att ska vi vara med och kämpa om en SHL-plats i slutet av säsongen så måste våra bästa spelare vara bäst. Det är den enda anledningen. Vi ser honom som en av våra absolut bästa spelare och vi ska se till att han är i bättre fysisk form. Då kommer han att vara ännu viktigare för Djurgården. Det är grunden till det här, säger han till hockeysajten.

Vad tycker du om hela situationen med Linus Klasen? Dela artikeln och säg din åsikt!