I dag är det ett år sedan Matilda Rapaport gick bort.
Hennes man Mattias Hargin har på sin blogg skrivit ett känslosamt inlägg.
”Jag är inte längre rädd att dö, för döden är finare än jag trott och jag vet att jag nu har dig där uppe och får träffa dig då.”, skriver han.
Förra sommaren drogs den alpina friåkaren Matilda Rapaport med i en lavin och hamnade i koma. i dag för ett år sedan nåddes hennes man Mattias Hargin av det tragiska beskedet att hon avlidit till följd av olyckan.
I ett inlägg på sin blogg delar han känslosamt med sig av hur det senaste året varit. Bland annat skriver han om lärdomarna som motgången burit med sig: ”Jag har utvecklats väldigt som person detta år, jag önskar M hade fått träffa mig idag. Jag tror framför allt jag njuter av livet desto mer, för jag vet att det faktiskt kan ta slut idag eller imorgon. Jag tror jag faktiskt tänker mindre framåt och lever mer här och nu.”
Vidare berättar han att den sociala biten varit den största utmaningen: ”Under året som gått har man mötts av många olika utmaningar. Det jag tyckte var jobbigaste i början var att träffa alla för första gången igen, konstant kände jag hur folk iakttog mig och försökte söka av och se hur jag mådde. Tog alltid ett litet tag innan många märke att jag faktiskt mådde bra och var samma kille. Kunde även se att folk tyckte synd om mig, vilket är fint men också jobbigt på ett sätt.”
Hargin passar också på att dela med sig av en händelse som han anser sammanfattar det senaste året bra: ”Mellan åken på VM slalomen, jag står helt själv på toppen värmer upp inför andra åket, lyssnar musik och fokuserar på uppgiften. Jag ska ner och ta en medalj, är planen, allt känns väldigt bra. Helt plötsligt dyker lite fel låt upp i lurarna och jag börjar gråta, står där inför andra åket med tårar men känner ändå kraft. Jag lyssnar klart låten, skakar av mig tårarna och drar ner mot start. Väl där går det nästan enligt plan…”
Matilda Rapaport blev endast 30 år och hela Hargins inlägg finns att läsa här.
LÄS MER: Nu har Anna Holmlund äntligen fått flytta hem: ”En svår omställning”