Lista: Här är säsongens 5 största floppar i SHL

Stora förhoppningar och dåliga resultat. Sportbibeln listar nedan några av SHL:s största floppar den här säsongen.

Varje säsong har supportrar, ledare och klubbledning stora förhoppningar på sina kommande storstjärnor som värvats in. Men för många har den inledande tiden den här säsongen istället utvecklats till en rejäl mardröm.

Här nedan listar Sportbibeln de fem största flopparna hittills under årets SHL-säsong.

Joey Hishon, forward, Luleå.

Så lät det då:
”I Joey Hishon får vi in spelskicklig och skridskostark center som vi känner kompletterar vårt lag på ett bra sätt kommande säsong. Dessutom är han högmotiverad att visa att hans spelsätt fungerar även på våra europeiska rinkar”, sa sportchefen Stefan ”Skuggan” Nilsson i ett pressmeddelande.

Så blev det: 
Det där med att hans spelsätt fungerat på europeisk rink har inte blivit någon succé. Amerikanen Joey Hishons inledande matcher i Luleå har varit allt annat än bra. Den 26-årige centern har stått för ynka ett mål och en assist på elva matcher – och enligt flera uppgifter försöker nu Luleå bli av med honom. Händer ingenting snart lär Hishon, och hela Luleå, se tillbaka på tiden i klubben som en rejäl flopp.

Louie Caporusso, forward, Brynäs.

Så lät det då:
”Louie är en spelare som har funnits med på vår radar under en längre tid, och det känns fantastiskt bra att redan nu få kontraktera en spelare inför nästa säsong”, sa Brynäs sportchef Stefan Bengtzén då.

Så blev det:
Om Louie Caporusso funnits med på Brynäs radar under en längre tid lär Bengtzén inte vara allt för glad i dagsläget. Forwarden har inte bara varit mållös under sina sju matcher under säsongen. Dessutom har han till och med blivit satt utanför truppen till förmån för juniorer. En kanadensisk floppvärvning i ett floppande lag. Nej Brynäs, det blir tyvärr inte mycket sämre än så.

Tony Mårtensson, forward, Linköping

Så lät det då:
”Det är en mycket skicklig spelare som kommer att hjälpa vårt lag att bli bättre. Han har dessutom stor erfarenhet när det kommer till att vinna titlar”, sa Linköpings General Manager Fredrik Emwall.

Så blev det:
Stjärna, frälsare, poängkung. Rubrikerna var många när hemvändaren Tony Mårtensson återvände till Linköping. Men laget, som på pappret kanske värvat allra bäst inför säsongen, har gått bet på det mesta. Tony Mårtensson skulle leverera poängen men årets säsong har hittills varit katastrofal. Två assist på 12 matcher är inget annat än ett rejält nederlag för både Mårtensson och Linköping.

Bill Sweatt, forward, HV71

Så lät det då:
”I Bill Sweatt får vi en skridskoskicklig forward som spelar med mycket fart och som är god för en hel del poäng. En spelartyp som kommer att passa bra in i vårt spelsystem”, sa HV71:s sportchef Johan Hult.

Så blev det:
Ingen tvivlar på Johan Hults ord om Bill Sweatts starka skridskoåkning och att passa in i systemet. Men när det kommer till poängproduktion har han varit allt annat än godkänt. Ett mål (mot nykomlingen Mora) och en assist på sju matcher håller inte i ett regerande svenskt mästarlag. Speciellt med tanke på hans fina insatser i ett harvande Luleå förra året. Visst inledde han säsongen med skadebekymmer, men kommer amerikanen inte igång snart lär det blåsa hårda vindar kring honom i Jönköping.

Mark Zengerle, forward, Linköping

Så lät det då:
”Mark är en intressant spelare som vi är glada över att ha i vårt lagbygge till den kommande säsongen. Jag såg honom på plats i USA för drygt en månad sen och han visade upp kvalitéer som kommer passa in bra hos oss”, säger Linköpings GM Fredrik Emvall då.

Så blev det:
Alla importer kommer inte leverera. Och i det här fallet verkar Linköping ha gått på en sådan. Mark Zengerle har ännu inte gjort sitt första mål i LHC-tröjan – och amerikanen har inte gjort något vidare sus av sig i assistprotokollet trots sitt starka passningsspel. Både han och Mårtensson måste börja leverera poäng, annars kan hösten bli dyster i Östergötland.

 

Läs mer om...