Och svenske Dejan Kulusevski gjorde storsuccé på Old Trafford.
Genom att slå alla tiders Premier League-rekord mot just United.

Det har kanske inte varit den bästa säsongsstarten för Tottenham den här hösten. Men på söndagen lossnade det rejält när man spelade ut självaste Manchester United på bortagräs.

Kulusevskis succé

”Spurs” imponerade rejält genom att vinna med hela 3-0 på Old Trafford och sätta en tydlig krisstämpel på storklubben United. En som verkligen övertygade på planen var svenske Dejan Kulusevski.

24-åringen gjorde det så viktiga 2-0-målet i den andra halvleken och imponerade för sitt Tottenham. Statistiktjänsten Opta rapporterar nu att Kulusevski slagit alla tiders rekord i Premier League genom att skapa hela nio chanser under matchen, se bilden här nedanför.

Nytt PL-rekord

Ingen annan spelare har lyckats skapa så många chanser i en bortamatch mot Manchester United på Old Trafford sedan man började föra statistik på det säsongen 2003/04. Oerhört imponerande då det har varit en hel del världsspelare som kommit på besök och spelat på den anrika arenan.

Även svenske lagkamraten Lucas Bergvall blev inbytt för Tottenham och var högst delaktig i 3-0-målet med en ”hockeyassist”. Den tredje svensken i matchen, Victor Nilsson Lindelöf, blev dock kvar på bänken hos Manchester United i 90 minuter.

Vad tycker du om Dejan Kulusevski som fotbollsspelare? Dela artikeln och säg din åsikt!