Hasse Backes jättekritik mot Cristiano Ronaldo – rasar efter bilderna som hela världen pratar om: ”Aldrig sett nåt liknande”

Bilderna på Cristiano Ronaldo under åttondelsfinalen i EM förvånade alla.
Nu rasar Hasse Backe.
– Jag har aldrig sett något liknande, säger TV4-experten.

Cristiano Ronaldo har jagat årets första EM-mål under hela turneringen, och i gårdagens åttondelsfinal mot Slovenien så saknades det verkligen inte chanser. Ronaldo fullständigt pepprade avslut mot Jan Oblak i Sloveniens mål, men efter 90 minuter var det fortfarande 0-0, och en allt mer frustrerad Ronaldo.

I tårar efter missen

Tidigt i förlängningens första halvlek så fick dock anfallsstjärnan en jättechans, då Diego Jota gjordes ner i offensivt straffområde. Ronaldo, känd som en av världens bästa straffskyttar, fick dock se sig överlistad av Oblak som gjorde en kalasräddning. Och straffmissen tog hårt på Ronaldo.

När Portugal samlades vid sin avbytarbänk då halva förlängningen var spelad så tvingades Ronaldo tröstas av lagkamrater, då han bröt ut i storgråt över sin miss. Det blev till sist avancemang för Portugal ändå, då man vann straffläggningen med klara 3-0 – bland annat efter mål av Cristiano Ronaldo, men framför allt efter storspel av målvakten Diogo Costa.

Backes jättekritik

Efteråt var TV4:s experter Mikael Lustig och Hasse Backe närmast i chock över Ronaldos uppträdande, särskilt då matchen de facto pågick fortfarande, och då förbundskaptenens eventuella hänvisningar helt överskuggades av Ronaldo.

– Så klart visste jag att det var en stor egoist och en stor narcissist, men att det var på den här nivån, det trodde jag inte, säger Lustig i TV4:s EM-studio.

Portugal’s Cristiano Ronaldo reacts after he failed scoring a penalty during a round of sixteen match between Portugal and Slovenia at the Euro 2024 soccer tournament in Frankfurt, Germany, Monday, July 1, 2024. (AP Photo/Matthias Schrader)