Jättekritiken mot England efter finalförlusten mot Spanien – nu säger precis hela världen samma sak: ”Det är dags att…”

En ny final – en ny förlust.
Nu säger alla precis samma sak efter Englans blytunga andraplats i EM.
– Han förtjänar kritik, säger Rio Ferdinand om tränaren Gareth Southgate.

Englands mästerskapsfacit under Gareth Southgate har varit imponerande, men det är fortfarande så att nationen inte vunnit någonting sedan 1966. I EM-finalen senast blev det strafförlust mot Italien, och i går, mot Spanien, blev det en ny förkrossande förlust.

Stora kritiken

Spanien tog ledningen tidigt i den andra halvleken genom Nico Williams, men England skulle kvittera då Cole Palmer, som blev inbytt i den 70:e minuten, sköt in kvitteringen från distans bara minuter senare. Och sen gick alla och väntade på förlängning.

Men med bara minuter kvar av matchen hittade inhopparen Mikel Oyarzabal en lucka bakom Englands försvar, och petade in ledningsmålet 2-1. England hade chanser att kvittera, men närmare än en nick som räddades på mållinjen kom man aldrig. England förlorade ytterligare en final, och efteråt handlade mycket av snacket om Gareth Southgate. Förbundskaptenens framtid är osäker, och under årets EM har kritiken mot honom varit stundtals massiv, framför allt då många menat att han spelat en alldeles för försiktig och defensiv fotboll.

“Dags att lämna”

Nu ryter flera profiler ifrån mot tränaren, och menar att det är dags för en ny person att leda laget framöver.

– Jag misstänker att det här blir Southgates sista match, säger den gamle storanfallaren Alan Shearer.

– Jag tycker att tränaren måste ta emot en del kritik för det. Förbundet har ett stort beslut att fatta, säger Rio Ferdinand.

240714 Head coach Gareth Southgate of England looks dejected as he walks past the trophy at the medal ceremony after the UEFA Euro 2024 Football Championship final between Spain and England on July 14, 2024 in Berlin. Photo: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN

Även Jamie O’Hara skriver på X att det är dags för Southgate att lämna, men själv ville förbundskaptenen inte kommentera sin framtid efter förlusten igår. Angående ersättare till Southgate så är oddsfavoriten Graham Potter, som tidigare varit tränare i Östersund men som senast fick sparken från Chelsea.