Superinhoppet frälste Liverpool – tog blytung seger mot United

Liverpool dominerade klassikermötet mot Man United.
Men det krävdes ett makalöst inhopp av Xherdan Shaqiri för att ta hem de tre poängen.

Det var som väntat hemmalaget Liverpool som öste på mest i den första halvleken av klassikermötet.

Liverpool tog också ledningen, genom Sadio Mané. Men United kom tillbaka efter att Jesse Lingard rakat in en retur i den 33:e minuten. Chansen uppkom efter en rejäl målvaktstavla och var egentligen Uniteds enda klara målchans i första halvlek.

Andra halvlek stod och vägde fram till att Jürgen Klopp satte in Xherdan Shaqiri. Han drog in 2–1-målet via ribban i den 73:e minuten och satte även avgörande 3–1 i den 81:a minuten. Ett skott som tog på en United-försvares ben och styrdes in utom räckhåll för David de Gea.

Texten uppdateras.

[arve url=”//csp.screen9.com/iframe/_if9eo1qN1tEyvQPugADi7r6m0ku-_fWyfw0QN64qf5wJNEN6vB2bj4uWH3AKOF3?autoplay=1&mute=1″ aspect_ratio=”9:10″ /]

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);