Daniel Ståhl är ett kraftpaket utan dess like.
Nu avslöjar 28-åringen exakt hur mycket han lyfter i gymmet.
– Målet är att göra ännu mer, säger ”Ståhlmannen” till Sportbibeln.
Allting började med ishockey för Daniel Arvid Paavali Ståhl som barn. Efter ungdomsspel hos Järfälla, Sollentuna och AIK tog sedan friidrotten över hans liv totalt och 2011 startade karriären på allvar för unge Daniel Ståhl.
Ståhls karriär
Det året tog han SM-brons i kulstötning och SM-silver i diskus. Sedan dess har det blivit hela 9 SM-guld genom åren i de två sporterna.
2017 presenterade han sig på den stora internationella scenen för allra första gången genom att vinna VM-silver i London. Senaste åren har Ståhl sedan tagit klivet till att bli världens absolut bästa diskuskastare.
Favoritbjässe
VM-guldet i Doha 2019 var den stora höjdpunkten i karriären och 2020 har varit ännu ett fint år trots att han gick miste om sommar-OS i Tokyo. För femte året på raken är svensken världsetta och till sommar-OS 2021 är han stor guldfavorit.
Ståhl har även tagit enorma kliv på andra håll, utanför diskusringen. Med smeknamn som ”Ståhlmannen” och ”Jätten från Järfälla” har 28-åringen blivit Sveriges favoritbjässe.
Ståhl i gymmet
Han publicerar också gärna klipp på Instagram från gymmet när han lyfter rejält tunga vikter. Nu avslöjar den 200 centimeter långe och 150 kilo tunge Daniel Ståhl exakt hur mycket han lägger på skivstången när han tränar.
Och det är verkligen siffror som golvar en.
– I bänkpress har jag tagit 200 kilo. Det är ju bra men målet är att göra ännu mer. Det blir bra tryck i diskusen av att köra mycket bänkpress. I marklyft har jag gjort fem repetitioner på 350 kilo. Och i knäböj är det 320 kilo som gäller som bäst, avslöjar Ståhl för Sportbibeln och berättar hur viktig träningen i gymmet är.
– Just nu behöver jag faktiskt inte bli starkare. Utan jag vill bli lite bättre i bänk och få mer fokus och bättre känsla. Det är viktigt för att få till den sista procenten i diskusringen, för att kunna kasta iväg den lite mer. Det som jag behöver nu är mer teknik för att kunna kasta längre.
28-åringen är väldigt noga med sin träning och hur han bygger upp sin kropp. För att kunna nå ännu längre längder och hålla sig kvar i världseliten så länge det bara går.
– Jag har många år kvar. Det finns några diskuskastare som har hållit på över 40 år. Så länge man sköter sin kropp rätt och tycker det är kul att köra så är det bara att fortsätta kämpa på, säger han i intervjun.
LÄS MER: Daniel Ståhls jättehyllning till Armand Duplantis – efter otroliga säsongen: ”Jag är så stolt”