Det gav sjätte raka SHL-segern mot Färjestad, 5–4 efter förlängning.
– Vi åker hem glada, säger lagkaptenen Max Friberg.

Det var en av de där matcherna som alla inblandade har svårt att sammanfatta. Det svängde fram och tillbaka, både spelmässigt och på resultatkuben. Spelarna visste knappt vad de hade varit med om och tränarna var både nöjda och missnöjda.

”Vanligt scenario mellan oss”

I litteraturpristider skulle man kanske kunna säga att det knappast handlade om någon exakt poetisk ishockeyprosa – men visst var det, förlåt Roger Rönnberg, underhållande (”Kul att publiken är glad men jag har inte betalat för att se matchen; jag får betalt för att optimera mitt lag”).

Frölundas lagkapten Max Friberg försökte ändå förklara hur det gick till när tränare Rönnbergs och hans lag besegrade Färjestad efter förlängning. Det gick sådär.

– Det är svårt att få grepp om… Vi har starka perioder, de har starka perioder. Sen får vi ett resultat. Det är ett vanligt scenario mellan oss.

Sjätte raka för Frölunda

Friberg kunde ha lagt till att det var ett vanligt resultat. I och med segern är Frölunda uppe i sex raka SHL-segrar mot Färjestad – från den sjunde kvartsfinalen 2023 via fyra grundseriejubel förra säsongen.

– Det är klart att det är en styrka att hitta sätt att vinna matcher på men det känns som om alla har varit uddamålsmatcher. Vi måste stoppa in allt vi har för att ens ha chansen att vinna, säger han.

Frölunda gick ifrån till 2–0 via två mål i powerplay i första perioden, där gästerna hade nio minuter i numerärt överläge. Färjestads Marian Studenic drog på sig ett matchstraff när han armbågstacklade Nicklas Lasu, som inte kunde fortsätta spela. Direkt i tredje perioden satte Friberg 3–1 och då talade det mesta för Frölunda.

Då varvade Färjestad i gång ordentligt, kvitterade via två mål på 41 sekunder och tog ledningen när Per Åslund satte sitt andra mål för kvällen fram till 4–3.

Tomas Mitell var besviken

Med 15 sekunder kvar av ordinarie tid kvitterade Filip Cederqvist till 4–4 bakom en givmild Damian Clara i Färjestads mål och när hemmalaget drog på sig ännu en utvisning kunde Dominik Egli avgöra i förlängningen.