William Nylanders nya succé i Torontos överkörning i natt: ”Perfekt”

William Nylander levererade både mål och assist när hans Toronto skåpade ut Los Angeles med 6–2.
Det var den svenske hockeystjärnans tredje mål på fyra spelade NHL-matcher.

Hemmalaget satte tonen redan i första perioden och ledde med 3–0 i paus – bland annat efter en assist av William Nylander.

”Det var en perfekt passning. Precis där jag vill ha den, precis som han brukar göra. Det var jättebra spelat och det finns mer av det att hämta när det gäller honom,” säger målskytten Bobby McMann om svenskens framspelning.

I mittenakten kunde Nylander sätta 5–0 med ett handledsskott i numerärt överläge, hans tredje fullträff sedan säsongsstarten. Gästerna från Kalifornien fick ett par tröstmål i tredje innan John Tavares spikade slutresultatet i slutminuterna.

Fin svensknatt

Nylanders lagkamrat Oliver Ekman-Larsson stod för två assist i matchen.

En annan svensk som märktes i nattens omgång var Pittsburghs Rickard Rakell som kvitterade till 5–5 i lagets förlängningsvinst (6–5) mot Buffalo.

Dessutom blev Leo Carlsson hjälte för Anaheim när han satte det avgörande 5–4-målet mindre än en minut in i förlängningsspel mot Utah. 19-åringen assisterade dessutom fram till Anaheims kvittering i slutet av den tredje perioden.

Dela artikeln för att hylla William Nylander!