Armand Duplantis ärliga ord om stora förändringen – tvingades agera för flickvännen Desiré Inglanders skull: ”Fick bära eller brista”

Armand Duplantis tvingades till en stor förändring i sitt liv.
Allt för Desiré Inglanders skull.
– För mig var det bära eller brista, säger han.

Armand Duplantis är världens hetaste friidrottare. Inte nog med att han är överlägsen etta på den ranking som finns över de bästa friidrottarna just nu, han fortsätter ständigt att skriva ny historia med rekordhopp efter rekordhopp.

Beslutet med Desiré

Duplantis var en av hela OS största guldfavoriter och han höll för pressen då han inte bara vann guld – utan också slog ett nytt världsrekord, då han flög över 6,25 meter. Han firade med att springa direkt till flickvännen Desiré Inglander, och de båda firades med en rejäl guldkyss. Desiré Inglander har även hon haft lite av en raketkarriär som modell och influenser efter att hon och Duplantis blev ett par, och under stora tävlingar finns hon alltid på plats på läktaren för att stötta sin kärlek.

Armand Duplantis och Desiré Inglander har varit ett par sedan fyra år tillbaka, och i två år har de dessutom varit sambos i Stockholm. Mondo växte upp i USA, men har sedan han träffade Desiré allt mer tvingats till att prata svenska. Och han tog tidigt ett beslut att han inte ville vara en börda för de runt omkring honom.

– Så vi har ganska ofta stora familjemiddagar. Då vill man inte att alla ska behöva byta språk till engelska bara på grund av en själv, säger Armand till Expressen.

“Var bära eller brista”

Till en början hade Duplantis inte det helt lätt att hänga med i vad som faktiskt sades runt honom, men han kände sig ändå tvingad att kämpa på och bara lära sig, vilket han beskriver som en ”bära eller brista-situation”.

– Det hände flera gånger att det gick lite för snabbt för mig och jag blev lite utelämnad ur samtalen. Så för mig var det en bära eller brista-situation, säger han, och fortsätter:

– De pratar ju svenska med varandra, för mig var det bara att se till att lära mig.

Desiré Inglander säger själv att Mondo varit lättlärd, och att han egentligen aldrig haft problem med att förstå vad som sägs, snarare att själv prata.

– Min familj gillar att prata svenska med honom. I början när han inte kunde vissa ord svarade han på engelska, för han fattar allting. Men nu är han ju superduktig, säger hon.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev