SVT svarar efter kritiken om ”Svennis” begravning – ångrar sig nu efter beslutet: ”Kanske borde vi…”

Flera stora svenska nyhetskanaler direktsände Sven-Göran Erikssons begravning under fredagen.
SVT valde däremot att inte göra det – ett beslut som kritiserades av folk.

Varför sänder inte SVT Direkt?”, frågar en fundersam läsare i kanalens livechatt.

Under fredagen begravdes den legendariske fotbollstränaren Sven-Göran Eriksson i Fryksände kyrka i uppväxtorten Torsby. På plats fanns bland annat David Beckham, Glenn Hysén, Tommy Söderberg, Tord Grip och flera av fotbollens stora namn.

SVT sände inte begravningen

”Svennis” dog den 26 augusti på grund av cancer i bukspottkörteln. Han blev 76 år gammal. Hans begravning var givetvis av stort allmänintresse och förutom att 600 personer samlades i kyrkan och att Torsbyborna kunde följa ceremonin på en storbildsskärm utanför så var det flera av Sveriges stora nyhetsförmedlare som direktsände på plats.

TV4, Aftonbladet, Expressen, DN och lokaltidningen VF sände alla begravningen. Men något som förvånade många var att Sveriges Television aktivt valde bort möjligheten att förmedla de rörliga bilderna till sina tittare. I stället hade de bara en livechatt på sin sportsajt.

Varför sänder inte SVT Direkt???”, skriver en av många fundersamma läsare i kanalens livechatt.

Nyhetschefens svar efter kritiken

Särskilt märkligt var beslutet med tanke på att kanalen i stället för att, liksom sina konkurrenter, visa begravningen valde att sända repriser av ”Hemmagympa med Sofia”, “Strömsö” och ”Sverige!”.

När frågan ställdes i SVT Sports chatt valde public service-kanalen att bemöta kritiken. Det verkar onekligen som att de nu ångrar sitt beslut.

LÄS MER: ”Svennis” egna hjärtskärande ord om när läkarna upptäckte cancern ger alla en ordentlig klump i halsen: ”Fick en jävla ångest”

Vi tänkte att vi kunde göra en jättefin bevakning med tre team på plats. Men kanske borde vi ha sänt också”, skriver Johanna Bäckström Lerneby, SVT Sports nyhetschef, i en chatt på egna sajten.

Klart man kan tycka att SVT borde sända ”Svennis” begravning. Han är ändå en av våra allra största idrottsprofiler.

Vad tänker du kring det här? Skriv gärna en kommentar och dela med dig av sin åsikt.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev