Allra första bilderna på Thomas Wassberg och sonen Björn – dyker plötsligt upp efter att ha nobbat rampljuset hela livet

Han har hållit sig undan rampljuset hela livet.
Men i en ny storsatsning dyker plötsligt Björn Wieser, son till Thomas Wassberg, upp framför kameran.
– Det har aldrig kommit på tanke tidigare, säger han.

I Kanal 5:s nya storsatsning ”Race across the world Sverige” så är kändisar som Eva Röse, Felix Herngren och Peter Magnusson med. Men även Björn Wieser, 37, som aldrig tidigare i sitt liv stått framför en tv-kamera. Det har däremot hans pappa gjort.

Sonen dyker plötsligt upp

Thomas Wassberg är en av Sveriges största vinteridrottare någonsin, och tveklöst en av de mest folkkära i landet. Efter skidkarriären har Wassberg inte direkt dragit sig undan, utan synts i produktioner som Let’s Dance och Mästarnas Mästare. Men hans son, Björn, har alltid hållit sig undan rampljuset.

Men i den nya storsatsningen, där deltagarna tävlar i lag två och två och ska ta sig genom hela världen – från Afrika till Norge – utan pengar, flyg eller telefon, så dyker Björn upp i lag med pappa Thomas.

– Det här kunde jag inte tacka nej till, speciellt när jag får göra det med min pappa. Det var ett väldigt häftigt äventyr, säger Björn Wieser till Expressen.

Hyllningen till pappa

Om Björn Wieser, som till vardags jobbar som rörmokare i Åre, är oerfaren framför kameran är hans pappa rena motsatsen. Och det märktes att Thomas Wassberg varit med i en hel del storsatsningar genom åren.

– Han är ju värsta proffset på det här. Det märks att han har gjort sådana här grejer förut. Han har koll på läget, så det var kul att få se lite av hans värld, säger Björn.

Björn Wieser var själv intresserad av längdskidåkning som ung, men valde som tonåring att prioritera annat i livet. I dag känner han en enorm stolthet över vad pappa uträttade under sin karriär.

– Jag ska inte leva på någon annans meriter. Det är hans prestationer och inte mina. Jag är superstolt över det han gjort. Det är en jäkla grej att han lagt ner så mycket tid och energi. Men det är fortfarande hans prestation. Det är ingenting som jag ska ta vinning av, säger Wieser.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev