Andreas Palicka får alla att garva – när han pekar ut OS-stjärnan han vill värva till handbollslandslaget: ”Vi skulle ha nytta av det”

Sverige är en av favoriterna i handboll-OS.
Men det finns utrymme för förbättring.
Nu pekar Andreas Palicka ut vilken svensk OS-stjärna han skulle vilja plocka in i landslaget – och svaret är verkligen helt klockrent.

Sverige har OS-premiär mot Tyskland den 27 juli, och det är många som drömmer om en magisk sommar för vårt handbollslandslag. Sverige har, tillsammans med Danmark och Frankrike, pekats ut som favorit att vinna guld i sommar, och det är inget fel på självförtroendet.

Stort medaljhopp

Efter genrepssegern mot Egypten förra veckan menade Jim Gottfridsson att formen på Sverige är strålande, och att truppen åker ner med stor tro på sig själva. Det svenska herrlandslaget har flera mästerskap i rad där man gått långt, och nu hoppas många på att man går hela vägen.

Men får Andreas Palicka, stjärnmålvakt för Sverige, bestämma så finns det kanske lite utvecklingspotential, och kanske saknas det ändå lite styrka. I ett klipp på Max, som sänder OS, sociala medier så blev Palicka tillfrågan vilken OS-idrottare från en annan sport som han skulle vilja plocka in i handbollslandslaget, och svaret var verkligen helt klockrent.

Hyllningen – till Ståhl

Palicka menade nämligen att han skulle vilja ta med sig diskusstjärnan Daniel Ståhl.

– Rätt in på linjen bara, säger Palicka, och börjar själv skratta när han pratar om det.

Handboll är en oerhört fysisk sport och kanske skulle Ståhl, med sina två meter och över 150 kilo, vara en stor tillgång för landslaget.

Andreas Palicka. Foto: Bildbyrån

Andreas Palicka har själv träffat Daniel Ståhl och blev nästan häpen över hans råstyrka.

– Jag har fått en björnkram av honom en gång, under Tokyo-OS, och det var en styrka som jag aldrig har… Han var bara glad, men jag har aldrig känt mig så liten. Jag bara hängde däruppe och dallrade med fötterna. Det finns en råstyrka där som vi skulle kunna ha en väldig nytta av, säger målvaktsstjärnan.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev