Bortglömda videon på ikonen Ingemar Johansson som förbluffar alla svenskar än i dag – över 60 år senare: ”Så vackert”

Han är en av svensk idrotts stora giganter.
Vi glömmer aldrig den ikoniske Ingemar Johansson.
Men det finns ett bortglömt videoklipp som än i dag förbluffar alla svenskar.

Få svenska idrottshjältar i historien kan matcha den legendariske Ingemar Johansson. Han skrev oförglömlig, svensk idrottshistoria och var älskad i hela vårt land.

Ingos framgång

Han blev ”Ingo” med hela svenska folket och erövrade världen som tungviktsboxare. Det började med OS-silver 1952 och han blev Europamästare vid två olika tillfällen, men den allra största framgången kom 1959.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Ingemar Johansson, boxning
930917 Boxning, Mikael Lindblad, Sverige – John Harewood, Storbritannien: Ingemar Johansson på plats. Foto: BILDBYRÅN / 17098

Då Johansson blev odödlig genom att sänka rivalen Floyd Patterson i en ikonisk bragdmatch och kröntes till världsmästare i tungvikt. Samma år utsågs Ingemar till ”Sportsman of the Year” av amerikanska magasinet Sports Illustrated och dessutom ”Athlete of the Year” av nyhetsbyrån AP, två tunga utmärkelser som få andra svenskar fått ta emot.

Okända talang

Ikonen Ingemar Johansson gick tyvärr bort 2009, han blev 76 år gammal. I dag minns vi honom som en av svensk idrotts stora stoltheter och med en imponerande boxningskarriär, där han gick 28 matcher och vann 26 av dem.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Ingemar Johansson, boxning
Ingemar Johansson visar upp sin oanade talang i tv. FOTO: Youtube

Men det finns en annan sida av Ingo, som få vet om. En bortglömd video, se den här nedanför, från 1960 som avslöjar en högst oanad talang hos boxningsikonen som förbluffar alla svenskar än i dag.

LÄS MER: När Ingo Johansson hade lekstuga med självaste Muhammad Ali – bortglömda klippet kommer ge dig gåshud

Denna slugger hade faktiskt en ljuvlig röst och bevisade det när han sjöng svenska låtar i utländsk tv med den amerikanska sångerskan och tv-personligheten Dinah Shore. Det är faktiskt en helt otrolig sånginsats som Johansson bjuder på och man blir verkligen stolt som svensk, se videon här nedanför.
”Vackert, Ingemar”, skriver en användare i kommentarsfältet på Youtube.
”Ingo var ju duktig på att sjunga”, skriver en annan.
”En gång mästare, alltid en mästare”, skriver en tredje.

Visst är det här en helt underbar video på Ingo? Dela artikeln och visa andra!

Se videon:

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev