Fina detaljerna säger allt om Sven-Göran Eriksson – så blir tränarikonens begravning: ”Det var hans vilja”

Sven-Göran Erikssons begravs den 13 september.
Tränarikonen hade tydliga önskemål om hur det ska se ut – och det säger allt om hur ”Svennis” var som person.
– Det var hans vilja, säger agenten Bo Gustavsson.

Det var i januari tidigare i år som Sven-Göran Eriksson gripande berättade om sin cancerdiagnos. ”Svennis” berättade att läkarna gett honom i bästa fall ett år att leva, och under året har han mottagit hyllningar såväl i Sverige som utomlands.

Detaljerna om begravningen

Sven-Göran Eriksson blev 76 år gammal och kommer alltid vara ihågkommen som en av svensk idrotts största ledare, och svensk fotbolls största tränare någonsin. Han ledde IFK Göteborg till en historisk Europa-titel, och fortsatte sedan att vinna titlar i Portugal och Italien innan han som första utlänning någonsin blev engelsk förbundskapten.

Sven-Göran Eriksson var en nyckelfaktor i ikoner som David Beckham och Wayne Rooneys karriärer, och när han begravs den 13 september, i Fryksände kyrka i Torsby där han växte upp, så kommer ne hel del internationella fotbollsprofiler vara på plats. Men det kommer även vara en hel del ”vanligt folk” på plats, och det var Sven-Göran Eriksson noga med att poängtera var viktigt för honom.

“Det var hans vilja”

Agenten Bo Gustavsson bekräftar nu för SVT att en av Svennis önskningar var att så många personer boende i Torsby skulle få plats.

– Torsbybor och värmlänningar, inte någon vip-begivenhet, det var hans vilja. Kyrkan tar 600 personer, så tanken är att vi reserverar 100 platser och sedan kommer det att vara öppet att bara gå in. Om inte folk ryms ska kyrkan ställa upp en skärm utanför, säger Bo Gustavsson till SVT.

Gustavsson berättar även att Sven-Göran Eriksson inspirerats mycket av en begravning han såg i Italien.

– När ”Svennis” var i Sampdoria så avled presidenten där och hans begravning var något han tog intryck av. Den var glad, det spelades New Orleansjazz och det var mycket folk längs gatorna. Han ville ha något liknande, säger agenten.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev