Henrik Stensons helsköna känga till Ludvig Åberg – kan bara skaka på huvudet efter Truls Möregårdhs vädjan: ”Hoppas inte…”

Truls Möregårdh efterlyser hjälp från Ludvig Åberg.
Då kan inte Henrik Stenson hålla sig.
– Nej men asså…, säger Stenson.

Två av Sveriges största OS-stjärnor och medaljhopp kommer båda från samma stad, vilket är anmärkningsvärt med tanke på att det bara bor 30 000 personer där. Lilla Eslöv i Skåne har fostrat hela fem OS-svenskar, däribland Ludvig Åberg och Truls Möregårdh.

Stora medaljhopp

Ludvig Åbergs karriär och utveckling har varit sensationsartad, och han har gjort stor succé på PGA-touren, och inte minst med sin andraplats i Masters tidigare i år. Truls Möregårdh har etablerat sig i toppskiktet i bordtennisens värld, och både Åberg och Möregårdh tippas tampas om medaljer i Paris.

Inför årets OS så har Truls Möregårdh och Ludvig Åberg vädjat till varandra om hjälp. Möregårdh skulle gärna förbättra sitt golfspel, och han är inte alls nöjd med hur det ser ut på banan just nu.

– Det är förfärligt. Han får gärna hjälpa mig där. Men det är otroligt kul och avslappnade att komma ut lite. Men det är väldigt dåligt just nu, säger Möregårdh till SVT.

Stensons pik

När Ludvig Åberg får höra om Möregårdhs vädjan så svarar han i stället med att be om hjälp – med sitt pingisspelande.

– Jag behöver nog hjälp med min smash istället. Min pingis är inte på den nivån jag önskar den skulle vara. Men det är kul, vi spelade mycket pingis på universitetet jag gick på i USA, säger Åberg.

Foto: SVT

Men i intervjun med SVT, som gjordes i samband med The Open förra veckan, så är även Henrik Stenson med, och när han får höra om att Ludvig Åberg inte presterat vid pingisbordet så kan han inte längre låta bli från att bryta in med en klockren pik.

– Vi svenskar har alltid varit bra på pingis. Vi vinner ju alltid när det är pingisbord, mot alla möjliga andra. Så jag hoppas inte att du sprang runt på universitetet och förlorade nu?, säger Stenson.

När Åberg svarar att han ”ett par gånger” faktiskt förlorade, så kan inte Stenson dölja sin besvikelse.

– Nej men asså…, säger Stenson kort.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev