Ikonen Arne Ljungqvists hjärtskärande ord om Ludmila Engquist – dopingjägaren erkänner nu: ”Ludmila svek mig”

Arne Ljungqvist har jagat dopade idrottare i över 50 år.
Därför gjorde det så ont när Ludmila Engquist ertappades.
– Hon svek mig och ville inte prata med mig, säger han till Radiosporten.

Han är en av våra stora, svenska ikoner inom idrottsvärlden. Arne Ljungqvist var en dopingjägare i över 50 år och har hyllats stort för sitt viktiga arbete inom antidopingorganisationen Wada.

Sveket av Ludmila

Ljungqvist var länge vice ordförande inom Wada och är sedan 2021 styrelseledamot för Antidopingstiftelsen i Sverige. I dag är han 93 år gammal och har fått följa den nya nyhetsrapporteringen om Ludmila Engquist som nu erkänner allt.

Artikeln fortsätter nedanför.

En som stod Engquist nära under karriären var just Arne Ljungqvist. Han blev djupt besviken när Ludmila ertappades för doping och de har inte haft någon kontakt på hela 23 år.

”Det är förfärligt”

Förrän nu, när båda två träffades för ett intimt möte under en dokumentärinspelning.
– Hon svek mig och det visste hon om. Och därför har hon inte tagit någon kontakt med mig. Men nu ville Ludmila prata med mig, berättar han för Radiosporten.
– Det var hon som ville prata med mig, ett kort samtal och jag sa: ”Javisst, gärna det”.

LÄS MER: Karsten Warholms oväntade bekännelse efter superduellen mot Armand Duplantis – därför förlorade norrmannen: ”Haft det i rumpan”

Ljungqvist uppskattade återföreningen med Engquist efter alla dessa år, långt efter dopingskandalen som skakade om svensk idrott.
– Det var trevligt att få göra det, jag vet exakt vad som hände och hon vet också det. Det blev ett intressant samtal mellan två människor, jag tyckte att det var intressant att höra om det gamla, säger han i intervjun.

I dagarna har Ludmila Engquist erkänt att hon medvetet dopade sig för att åka fast och därmed slippa åka bob mer.
– Det är ju förfärligt om det är så och jag har ingen anledning att ifrågasätta det. Men det är förfärligt. Nu verkar det som att hon har gjort upp med det förflutna ganska väl, jag tyckte att hon verkade väldigt balanserad när jag pratade med henne och det gladde mig, erkänner Arne Ljungqvist för radiokanalen.

Vad tycker du om Ludmila Engquists svek? Dela artikeln och säg din åsikt!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev