Leo Borg vädjar till Maximilian Ibrahimovic och ger avgörande råd

Båda två är söner till två av svensk idrotts största.
Leo Borg och Maximilian Ibrahimovic har verkligen stora skor att fylla.
Nu vädjar Leo till Maximilian och ger sitt allra bästa råd.

Trots att båda två tävlar i helt olika sporter så har Leo Borg och Maximilian Ibrahimovic mycket gemensamt. Och då handlar det framförallt på deras pappor.

Björn Borgs son

Björn Borg är en av tennisens främsta spelare genom tiderna och vann hela elva grand slams under den fantastiska karriären. 21-årige sonen Leo har gått i pappans fotspår men har som tennisspelare en bit upp till sin ikonfarsa.

LÄS MER: Björn Borg struntar i allt och berättar precis vad han tycker om Zlatan: ”Jag vill bara säga det”

Leo Borg är rankad som nummer 590 på världsrankingen och har en bit kvar till världseliten.
– För mig är tennis livet sedan jag var hur liten som helst. Den är lika rolig som den har varit hela mitt liv. Jag brinner för det här och kommer göra allt för att bli en så bra spelare som möjligt och komma upp i toppen, säger Borg i en intervju med sajten Rekatochklart.

Zlatans grabb

Samma situation är det för Zlatan Ibrahimovic och sonen Maximilian. Där Zlatan är en av svensk fotbolls största spelare genom tiderna och en storstjärna runt om i fotbolls-Europa. Maximilian Ibrahimovic är blott 18 år gammal och har nyligen gjort debut i en svensk landslagströja.

LÄS MER: Maximilian Ibrahimovic dribblar upp Zlatan Ibrahimovic på läktaren

Men det var inte helt självklart att det skulle bli just fotboll för honom.
– Jag hatade det (fotboll). Allting var fel, jag blev alltid jämförd med min farsa så det blev bara fel. Sedan hittade jag kärleken till sporten, sa Maximilian om relationen till sporten under barndomen.

Nu vädjar Leo Borg till Maximilian Ibrahimovic och ger sina bästa råd till en som han kan relaterar mycket till.
– Vi är i samma sits med en känd farsa. Man får försöka fokusera på sig själv och sin egen utveckling. Jag brukar personligen spela lite bättre när det är press på mig och förhoppningsvis känner han samma sak. Men man ska fokusera på sin egen utveckling och sin egen grej, säger han till bettingsajten.

Visst är det här viktiga ord från Leo Borg? Dela artikeln och säg din åsikt!