Ludvig Åbergs oväntade avslöjande om Armand Duplantis inför OS – pekar nu ut Mondo utan att tveka: ”En som är så duktig…”

Ludvig Åberg har ett oväntat mål under årets OS.
Och det har med Armand Duplantis att göra.
– Det hade varit häftigt, säger Åberg.

Det var bara drygt ett år sedan som Ludvig Åberg blev proffs. Nu åker han till Paris-OS som ett av Sveriges största medaljhopp, med ett år bakom sig så få kunnat matcha i golfhistorien. Det har gått väldigt fort för Sveriges nya golfstjärna, med majordebut i samtliga fyra tävlingar, samt Ryder Cup-spel, och han har blivit en stor publikfavorit.

“Superhäftigt”

Åbergs sätt att alltid ta sig an utmaningarna på golfbanan med ett leende, och den snabbhet han alltid har på banan, har gjort honom till mångas nya favoritspelare. Och nu åker han till Paris för sitt första OS, och det betyder mycket för honom.

Golfen spelas inte i Paris, men för Åberg har det ändå varit viktigt att få en hel del tid där, och vara en del av ”det riktiga” OS.

– Det är en superhäftig upplevelse som man försöker att ta till vara på. En cool miljö, att kunna stöta på andra idrottare och känna att man är en del av evenemanget. Vi planerar att göra minst en natt här, säger Ludvig Åberg till TT.

Hyllningen till Mondo

Enligt landslagscoachen Jonnie Eriksson är det tydligt hur populär Åberg faktiskt blivit. Han har redan blivit stoppad av andra idrottare som vill ta bilder med honom. Men för Åberg finns det en idrottare – trots att superstjärnor som Lebron James och Rafael Nadal är på plats – som han verkligen vill träffa, och när han får frågan svarar han utan att tänka efter en sekund.

– Jag skulle gärna ta en selfie med (Armand) Duplantis, det hade varit häftigt. Det hade varit intressant att höra lite kring hur han tar sig an en tävling. En som är så duktig blir man imponerad av, säger han.

240728 Alex Norén and Ludvig Åberg of Sweden pose for a portrait during a golf press meeting during day 2 of the Paris 2024 Olympic Games on July 28, 2024 in Paris. Photo: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN

Ludvig Åberg hoppas även på att se lite andra idrotter innan golfen drar igång med spel på söndagen.

– Framför allt nu måndag, tisdag och onsdag när vi kan planera våra dagar lite mer fritt. Jag är sugen på att kolla på svenskar i handboll. Vi ska försöka klämma in det, säger han.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev