Nils van der Poels nya livsbeslut efter dubbla OS-guld och världsrekord – bryter tystnaden för ny utmaning: ”Har valt rätt”

Nils van der Poel gjorde fullkomligen storsuccé.
Sedan gick bragdmannen i pension rekordtidigt.
Nu återvänder 28-åringen för en helt ny utmaning.

För drygt två år sedan pratade alla om Nils van der Poel och hans otroliga idrottskarriär. Han var stekhet efter att ha vunnit dubbla VM-guld, dubbla OS-guld och slagit flera världsrekord på 5 000 meter och 10 000 meter på skridskor.

Poels livsbeslut

Men trots att dominanten var på toppen av sin karriär så valde han att avsluta allt och gå i pension redan som 26-åring. Därefter har det varit en väldigt lugn och tillbakadragen tillvaro för van der Poel.

Artikeln fortsätter nedanför.

Vi har fått se honom vinna SVT-programmet ”Mästarnas mästare” och han har dessutom föreläst samt jobbat som ambassadör för Skistar. Men nu kommer ett nytt besked om 28-åringen och i höst väntar en helt ny utmaning.

Nya utmaningen

Nils har nämligen tagit beslutet att börja studera på Karlstads universitet, rapporterar lokaltidningen Värmlands Folkblad.
– Det stämmer, Nils ska läsa grundkursen i statsvetenskap som fristående kurs. Det är förstås roligt att han har valt att läsa statsvetenskap vid Karlstads universitet, säger Idris Ahmedi, som är kursansvarig, till VF.

LÄS MER: Sarah Sjöströms underbara framtidsbesked får hela Sverige att jubla –bekräftar nu det alla anat: ”Jag har aldrig varit sån som…”

Van der Poel kommer att plugga under hela hösten och kursen innehåller politisk filosofi, inhemsk politik och internationell politik med fokus på konflikt, fred och mänskliga rättigheter.
– Den statsvetenskapliga utbildningen vid Karlstads universitet avser att förmå studenterna till att tänka brett, djupt och kritiskt kring politik. Det kritiska tänkandet innebär bland annat att utveckla en förmåga till att ifrågasätta antaganden och gängse uppfattningar om politik. I det avseendet har han valt rätt kurs, säger kursledaren Ahmedi till lokaltidningen.

Vad tycker du om Nils van der Poels fantastiska karriär? Dela artikeln och säg din åsikt!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev