Sarah Sjöströms helsköna avslöjande – erkänner nu stora uppoffringen bara för att få se Armand Duplantis hoppa

Sarah Sjöström ville inte missa Armand Duplantis OS-tävling för något i världen.
Då gjorde hon någonting som på bara sekunder gav henne första parkett.
– Jag vet inte vad som flög i mig, säger hon till DN.

Sarah Sjöström och Armand Duplantis stod för OS kanske största prestationer ur svensk synvinkel. Att Sjöström skulle vinna guld i 50 meter fritt var det kanske många som hade räknat med – men hon bestämde sig sent för att ställa upp även i 100 meter, och hon vann då guld i ett rafflande lopp. Mondo svarade med att vinna guld även han – men han slog även ett nytt världsrekord, någonting Sarah Sjöström såg från första parkett.

Lämnade evenemanget

Men så var det egentligen inte tänkt att bli. Under OS hade arrangerat ett ”Walk of Fame” vid Eiffeltornet där medaljörerna skulle gå ut på en stor scen framför en publik, för att ta emot hyllningar för sina prestationer. Sjöström var där samma kväll som Mondo tävlade, och då det hela drog ut på tiden tvingades Sjöström, för att inte missa något av Mondos hopp, lämna tidigare.

Sjöström begav sig till Stade de France för att se stavhoppsfenomenet, men hon var inte helt nöjd med sin plats.

– Jag hade biljett men det var ingen speciellt bra plats så jag tänkte att jag visar min ackreditering för att se om det fanns möjlighet att få en plats närmre stavhoppet tack vare den, säger Sjöström.

“Vet inte vad som flög i mig”

Ackredeteringen hjälpte dock inte Sjöström, som då valde att göra någonting annorlunda. Och det hjälpte.

– Den hjälpte mig dock inte ett dugg, och jag vet inte vad som flög i mig men då visade jag guldmedaljerna. De låg i väskan eftersom jag skulle ha haft dem på mig under firandet som inte blev av, säger Sjöström.

Sarah Sjöström berättar att hon efter det ”hade kunnat gått ner från läktaren och satt sig bredvid Mondo” om hon velat. Ingen frågade längre om biljett eller ackredetering, och hon hittade sedan en plats precis där stavhoppet avgjordes, och från första parkett såg hon Duplantis skriva ny idrottshistoria.

– Det blev en väldigt bra kväll, och ett bra avslut på OS-dagarna, säger Sjöström.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev