Sarah Sjöströms helt klockrena pik som totalt ställer Daniel Ståhl – ärliga orden om oväntade vänskapen mellan stjärnorna

De är två av Sveriges största idrottare.
Men Daniel Ståhl och Sarah Sjöström har även blivit nära vänner.
– Vi har boostat upp varandra, säger Ståhl till Expressen.

När OS avgörs i Paris med start nästa vecka är det gott om svenska medaljkandidater. Två heter Sarah Sjöström och Daniel Ståhl, som trots att de sysslar med totalt olika idrotter har hittat en nära vänskap genom idrotten.

Oväntade vänskapen

När en del av den svenska OS-truppen i januari var på gemensamt träningsläger i Sydafrika så umgicks Ståhl och Sjöström en hel del, och det var inte första gången. Det var inför OS i Tokyo, då coronarestriktioner härjade, som Ståhl och Sjöström först träffades. Och de hittade en gemenskap via yatzy och kortspel.

Och vänskapen har sedan dess hållit i sig. 

– Vi lirade yatzy och kortspel vid sidan av träningen så vi lärde känna varandra och sedan åkte vi till OS-byn tillsammans. Man boostade upp varandra på vägen, säger Daniel Ståhl till Expressen.

Piken till Ståhl

De båda gör dessutom sitt bästa för att hänga med i den andras tävlingar. Eller hur är det egentligen med det? När Sarah Sjöström får frågan så kommer hon med en oväntad pik, som enligt kvällstidningen ställer Ståhl totalt.

– Jag följer Daniel väldigt mycket, men du kanske inte kollar på mig?, säger Sjöström.

230822 Daniel Ståhl of Sweden celebrates with his gold medal at the medal ceremony after men’s discus throw during day 4 of the 2023 World Athletics Championships on August 22, 2023 in Budapest. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Men Ståhl slår snabbt fast att han visst följer Sarah så mycket han kan, trots att Sjöströms finaler ofta är slut på mindre än en halvminut. När Sjöström följer Ståhl kan en final ta flera timmar.

– Stressen är över snabbare för dig när du kollar på oss, men vi får lida och följa dig – ”Gud, hur ska det gå”,  säger Sjöström. 

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev