Sarah Sjöströms underbara framtidsbesked får hela Sverige att jubla – bekräftar nu det alla anat: ”Jag har aldrig varit sån som…”

Hon vann dubbla guld under Paris-OS.
Det har inte ändrat någonting för Sarah Sjöström – som nu avslöjar planerna för framtiden.
– Jag har aldrig varit en sådan som gör en exakt planering, säger hon till DN.

Efter sommarens insatser under OS i Paris så det absolut inga tvivel. Sarah Sjöström är en av våra största idrottare genom tiderna tillsammans med namn som Ingemar Stenmark, Björn Borg och J-O Waldner. Sjöström fick sitt stora genombrott redan som 14-åring, och därefter har medaljerna fullständigt haglat in under mästerskap efter mästerskap.

Stora OS-succén

Nuförtiden väljer Sarah Sjöström till och med bort grenar som hade varit solklara medaljchanser för henne, dels för att hon ”redan slagit världsrekord tusen gånger”, men också för att kroppen ska orka längre, och karriären därmed förlängas. Under sommarens OS var tanken att hon bara skulle tävlat i en individuell gren, 50 meter fritt.

Men då schemat var snällt valde hon, med bara dagars notis, att även ställa upp i 100 meter fritt. Och det skulle visa sig vara ett riktigt succédrag. Sjöström visade redan i försöken att hon kunde mäta sig med de allra bästa, och i en rafflande final avslutade hon starkast och vann karriärens andra OS-guld. Efter det har Sarah Sjöström unnat sig en liten viloperiod, med sovmorgnar och långa frukostar.

– OS är en sådan urladdning att man är rätt slut fysiskt, men när man som jag har varit med ett tag vet man att det går över, säger hon till DN.

Bekräftar nu

Innan sommarens OS var Sarah Sjöström tydlig med att hennes målsättning framåt alltid har varit att även ställa upp i OS 2028, som går i Los Angeles, USA. Om det är någon som varit rädd för att hon ändrat sig när hon var så oerhört framgångsrik under sommarens spel så kommer lugnande besked. Sarah har fortfarande för avsikt att simma i LA om fyra år – men hur resan dit ser ut vet hon inte.

– Jag har aldrig varit en sådan som gör en exakt planering från ett OS till ett annat. Så när jag säger att jag inte riktigt vet vad jag ska göra är det för att jag egentligen aldrig vet det direkt efter OS, säger Sarah Sjöström.

Närmast för Sarah Sjöström väntar annars giftermål, då hon och Johan de Jong Skierus ska gifta sig i Italien. Totalt väntar tre dagars firande i september.

– Det känns som saker och ting är under kontroll, så jag tycker mest det ska bli jättehärligt, säger hon.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev