Silverhjälten Anna Bensons stora revansch i Paralympics – vackra orden efter medaljsuccén: ”Inte rädd längre”

Silver i Tokyo 2021. Silver i Paris 2024.
Den svenska skytten Anna Benson fortsätter att ta medaljer i Paralympics.
– Det betyder jättemycket, säger hon.

På 50 meter gevär, liggande, blev det en rafflande final. Där var det till slut Benson som blev tvåa. Guldet gick till tyskan Natascha Hiltrop och bronset togs av Jean-Louis Michaud, Frankrike.

Efteråt var glädjen stor.
– Det satt långt inne, skrattar hon.
– Det betyder jättemycket. Jag har gjort tre jättebra tävlingar men i dag fick jag marginalerna på min sida. Det känns väldigt, väldigt bra, säger hon.

Skön revansch

40-åringen från Halmstad hade tidigare under spelen blivit fyra och femma. En skön revansch att till slut få kliva upp på pallen, med andra ord. Dessutom en favorit i repris från Tokyo för tre år sedan.

Artikeln fortsätter nedanför.

Nyckeln bakom framgången? Att hon lyckades hålla sig till sin plan.
– Trots att hjärtat slår i 220 har jag kunnat fokusera på min teknik och göra det som jag behöver göra, säger hon.

Segrande Hiltrop vann på poängen 250,2 – paralympiskt rekord. Bensons poäng blev 248,8. Efteråt fick hon fira med sin familj som var på plats för att följa rysaren.
– Det betyder jättemycket och det är jätteroligt, säger hon.

”Inte lika rädd”

Sedan framgången i Tokyo för tre år sedan har Benson blivit mamma till sonen John. Något som hon menar har varit positivt för hennes idrottande.
– Det är någon annan som bestämmer ens tid nu. Det är en utmaning och jag gillar utmaningar. Sedan har man ju något annat. Jag är inte lika rädd för att misslyckas nu när jag har John. Jag har redan vunnit, säger hon.

LÄS MER: Karsten Warholms ärliga ord om straffet efter förlusten mot Armand Duplantis – tvingas nu till det mest förnedrande: ”Det är helt förfärligt”

Skyttetävlingarna i Paralympics avgörs, precis som under OS, i Châteauroux som ligger söder om den franska huvudstaden. Benson tävlar i klassen SH1 och har en så kallad droppfot. Det innebär ”svår konstant smärta, stora svårigheter att gå på höger fot samt obefintlig balans”, enligt Sveriges paralympiska kommitté.

Medaljen är Sveriges andra i årets Paralympics. Sedan tidigare har Anna Beck tagit ett brons i tempoloppet i cykel.

Dela artikeln för att hylla silverhjälten Anna Benson! 🇸🇪

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev