Stefan Holm bryter tystnaden efter att ha blivit polisanmäld som lärarvikarie – erkänner nu det värsta: ”Det är svinjobbigt”

Stefan Holm är polisanmäld för misshandel mot en elev.
Nu öppnar OS-guldhjälten upp om den tuffa tiden som följt.
– Det här har tappat alla proportioner, säger han till Radiosporten Dokumentär.

Det var för ett par veckor sedan som Stefan Holm verkligen hamnade i rubrikernas centrum. Höjdhoppslegendaren och OS-guldhjälten gjorde sin allra första dag som lärarvikarie och det urartade direkt.

Holms agerande

Holm hamnade i ett bråk med ett par elever och ska då ha tagit en av eleverna i armen och dragit honom tillbaka till sin plats. Skolan har polisanmält incidenten och 48-åringen är misstänkt för misshandel.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Stefan Holm, höjdhopp
240531 Stefan Holm poses for a portrait following a press conference arranged by Bauhaus-galan, part of the Diamond League series on May 31, 2024 in Stockholm. Photo: Jonathan Näckstrand / BILDBYRÅN / COP 94 / JN0168

Stefan Holm sa upp sig direkt och händelsen blev en rejält omdiskuterad nyhet. Där många svenskar hyllar och stöttar den förre friidrottaren för sitt agerande i den svåra situationen. Nu bryter han själv tystnaden om all uppmärksamhet som följde efteråt.
– Jag hoppas verkligen att killen är okej och att hans föräldrar är okej. Jag får förstå att skolan gör en polisanmälan, det har ändå hänt en grej i klassrummet som inte är okej. Det är väl uppenbart att jag inte ska vara lärare, säger nu Holm i Radiosporten Dokumentär.

”Han gjorde fel”

Skolelevens mamma har tidigare berättat att pojken känner sig både rädd och ledsen. Samtidigt som Holm har överösts med upplyftande ord på sociala medier.
– Jag förstår att de (pojkens familj) tycker att det är svinjobbigt och det beklagar jag verkligen. Ja, han gjorde fel – men jag gjorde ett större fel. Men det här har tappat alla proportioner och det hänger så klart mycket ihop med att jag är en offentlig person, säger han i intervjun.
– Jag har fått väldigt mycket positiv respons, på gott och ont. Jag tycker fortfarande att jag har gjort fel, sen är det många som har förståelse för min reaktion och det är väl ändå skönt. Jag har fått mycket stöd. Men snart är det väl över, vi får vi se. Polisutredningen får ha sin gång.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Stefan Holm, höjdhopp
220226 Stefan Holm under Inomhus-SM i Friidrott den 26 februari 2022 i Växjö. Foto: Jonas Ljungdahl / BILDBYRÅN / COP 144 / JO0096

Stefan Holm erkänner att han har haft en jobbig tid de senaste veckorna och både känt sig nedstämd samt haft svårt att sova sedan incidenten. Han avslöjar också varför han tog jobbet som lärarvikarie.
– Dels behöver jag pengarna. Det är en del. Det är inte så att man tjänar pengar på att träna höjdhoppstränare i det här landet. Jag kände att jag kunde göra en insats och de behövde vikarier. Jag tänkte: hur svårt kan det vara?, säger han till radiokanalen.

Vad tycker du om Stefan Holms agerande? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Elevens mamma bryter nu tystnaden efter att Stefan Holm polisanmälts på grund av sitt agerande som lärarvikarie

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev